TV: Umeå vände borta mot Luleå
Publicerad: 2022-10-21
Matchreferat
Umeå BSKT vände och vann fredagens norrderby borta mot BC Luleå. Inför nästan 2 000 åskådare var det gästerna från Västerbotten som drog det längsta strået, 92-88.

Klicka här för boxscore!

BC Luleå var på jakt efter sjätte raka segern i SBL Herr när Umeå BSKT kom till Luleå Energi Arena under fredagskvällen. Och inledningsvis såg det ut att gå BC Luleås väg.

Man tog kommandot tidigt i matchen och ledde med 49-36 efter två spelade perioder.

– Vi gjorde en bra första halvlek ändå. Vi hade någorlunda kontroll på matchen och höll Gustav (Hansson), en spelare som gör mycket poäng, på tio poäng, säger BC Luleås lagkapten Denzel George.

Men i den andra halvleken kom raset. BC Luleå hittade aldrig rätt defensivt under de avslutande 20 minuterna.

Det blev den stora anledningen till att man till slut förlorade med 92-88 efter ett dramatiskt slut. Därmed hade BC Luleå förlorat säsongens första match i SBL efter sex omgångars spel.

– I andra halvlek tappar vi försvaret helt och det är där vi förlorar matchen. Vi släpper in dem i matchen igen och då kan vem som helst vinna. Det såg man i dag, säger George.

Nästa match spelas redan på måndag. Då reser BC Luleå till Östergötland för ett bortamöte med regerande mästaren Norrköping Dolphins.

Text: Max Wiik (BC Luleå)

MATCHFAKTA: SBL HERR 21/10

Luleå–Umeå 88–92

(25–21, 24–15, 19–27, 20–29)

Poäng, Luleå: Michael Gilmore 28, Jonatan Arvidsson 28, Brendan Bailey 9, LaDarien Griffin 8, Denzel George 8, Samir Ali 7.

Umeå: Daniel Hansson 24, Will Butler 20, Gustav Hansson 16, Bryan Jefferson 15, CJ Dunston Jr 9, William Eriksson Hansson 6, Cole Welle 2.

Publik: 1 879.