TV: Umeå förlängde sin segersvit
Publicerad: 2022-10-31
Matchreferat
Umeå BSKT tog fjärde raka segern när man i kväll, på bortaplan, besegrade Uppsala Basket med 100-90.

Klicka här för boxscore!

Det var två formstarka lag som klev in på parkettgolvet i Fyrishov och under kvällen så skulle en segersvit att brytas. Det blev hemmalaget Uppsala Baskets. I en match som präglades av starka känslor och delikatesser, så visade hemmalaget prov på ett förstärkt självförtroende. Under den första halvan av matchen så stod hemmalaget för säsongens kanske bästa basket och när man genom två, för kvällen, glödheta spelare i form av Viktor Gaddefors och Lukas Friberg, i inledningen av den andra perioden, kunde gå ifrån till en tiopoängsledning så fullständigt kokade Fyrishov. Tiopoängsledningen till trots så vaknade Umeå BSKT till liv och när den första halvan av matchen var redo att summeras så var västerbottningarna i ledning, 46-44.

Underläget till trots så kändes det som att matchens tjugo inledande minuter tillhörde hemmalaget, men detta var en kväll med två ansikten. Bortalaget och fram för allt Hansson-grabbarna plockade fram bössan och bjöd på ett sällan skådat trepoängsskytte. Ett trepoängsskytte som satte bortalaget i förarsätet och Uppsalas starka moral och comeback till trots, så räckte det dessvärre inte riktigt hela vägen och bortalaget gick segrande ur striden, 100-90 inför Fyrishovs 1 317 åskådare.

– Otroligt tråkigt för oss och publiken att vi inte kunde ge dem en vinst i kväll. Jag tycker att vi och publiken är förtjänta av det, men det är inget vi kan påverka nu, säger Uppsalas lagkapten Lukas Friberg som i en stark insats landade på 18 gjorda poäng.

– Ännu en hedersam förlust där våra motståndare är lite för tunga runt korgen och där vi inte lyckas begränsa Umeås fina skytte. Vi gör annars återigen många bra saker därute, men har perioder där vi tappar fokus och idag straffar motståndarna oss. Nu får vi blicka fram mot lördagens cupmatch och förhoppningsvis med Anthony (Mathis) i laget, säger Uppsalas coach Panagiotis "Jotti" Nikolaidis.

Text: Uppsala Basket

MATCHFAKTA: SBL HERR 31/10

Uppsala–Umeå 90–100

(25–23, 19–23, 25–31, 21–23)

Poäng, Uppsala: Viktor Gaddefors 33, Lukas Friberg 18, Jordan Shepherd 9, Alan Zekovic 8, Mikael Axelsson 7, Niklas Larsson 6, Henrik Jädersten 5, Tom Sanne 2, Melker Delryd 2

Umeå: Will Butler 23, Gustav Hansson 22, Bryan Jefferson 17, Daniel Hansson 16, William Hansson 15, CJ Dunston 7.

Publik: 1 317.