TV: Borås upp i serieledning
Publicerad: 2022-10-10
Matchreferat
Borås Basket fortsätter ånga på i toppen av SBL. Under måndagen kom lagets fjärde raka seger när Umeå BSKT, på bortaplan, besegrades med 88-73.

Klicka här för boxscore!

Borås Baskets segertåg ångar på efter ännu en seger borta mot Umeå BSKT med 88-73. Umeå var på förhand en tuff motståndare, men Borås tog tag i taktpinnen redan från start och kunde tack vare segerorganisatörerna Ryan Logan och Andreas Person ta säsongens fjärde raka seger. Obesegrade Borås möter Södertälje BBK i Boråshallen redan på torsdag.

Borås hade inför matchen börjat årets säsong bra, men så hade även motståndarna Umeå. Mycket av förhandssnacket handlade om Borås förmåga att få stopp på tidigare ostoppbara brödraduon Gustav och Daniel Hansson. Med facit i hand lyckades man precis med detta uppdrag.

Matchen började så tufft och jämnt som det såg ut på förhand. Borås skulle däremot skaffa sig en ledning med några poäng redan i inledningen av matchen och efter första spelade perioden ledde man med 19-13. Ledningen var uppe i över tio poäng i mitten av den andra perioden, men efter några slarviga slutminuter av första halvlek skulle halvtidsvilan starta med blott fyra poängs ledning för Borås, 43-39.

I senaste matchen mot Uppsala hade Borås en lite sämre period i slutet av matchen, men mot Umeå var det istället en stabil avslutning som bäddade för segern. Både Ryan Logan och Andreas Person klev fram när det behövdes som mest. Logan med matchsuveräna 24 poäng, 7 returer och 6 assist. Samtidigt som Person stod för 19 viktiga poäng från bänken. Framhävas bör även svensktrion John Brändmark, Simon Gunnarsson och Ludvig Johansson som alla lyfte laget när de kom in i matchen.

Kvällens bänkspelare stod för hela 40 poäng tillsamman. Borås vann både den tredje och fjärde perioden med fem respektive fyra poäng och slutresultatet blev till slut 88-73.

Text: Jonas Sehlin (Borås Basket)

MATCHFAKTA: SBL HERR 10/10

Umeå–Borås 73–88

(13–19, 26–24, 17–23, 17–22)

Poäng, Umeå: Bryan Jefferson 17, Gustav Hansson 16, Will Butler 13, Daniel Hansson 10, Cole Welle 6, William Hansson 5, Anton Lindqvist 4, CJ Dunston 2.

Borås: Ryan Logan 24, Andreas Person 19, Bodie Hume 9, Ludvig Johansson 8, John Brändmark 8, Chris McKnight 5, Fredrik Andersson 5, Anton Cook 5, Simon Gunnarsson 5.