Rysare i Umeå
Publicerad: 2023-03-26
Matchreferat
Oj, vilken dramatik det bjöds på när Umeå BSKT tog hem även den andra kvartsfinalen mot BC Luleå. Nu leder Västerbottenslaget matchserien med 2-0, i bäst av fem.

📊 Klicka här för boxscore!

Nu är det nära för Umeå. Årets stora överraskningslag i SBL är "bara" en match ifrån att, för första gången någonsin, ta sig till semifinal. Kvällens match blev en betydligt tajtare och jämnare historia, är den som spelades i fredags.

Det var gästande BC Luleå som inledde bäst och som också hade ledningen efter den första perioden, 26-22. Lagen fortsatte mer eller mindre att följas åt även i period två. I halvtid var ställningen 47-44 till BC Luleå.

Men rond tre tillhörde hemmalaget som fick bättre ordning på sitt försvarsspel, gick ikapp och sedan förbi, 68-63 till Umeå med tio minuter kvar.

Ledningen pendlade en del även i den fjärde perioden, men när det hela skulle avgöras var det Umeå som hade kommandot. Dock så var BC Luleå, i sista sekunden, ett ringskott ut av Adam Rönnqvist från att ta matchen till förlängning.

Istället kunde Umeå vinna med minsta möjliga marginal, 85-84 och gå till 2-0 i matcher, bäst av fem gäller. På onsdag fortsätter kvartsfinalrysaren med match i Luleå Energi Arena.

MATCHFAKTA: KVARTSFINAL 2:5

Umeå–BC Luleå 85–84

(22–26, 22–21, 24–16, 17–21)

Poäng, Umeå: Bryan Jefferson 21, Daniel Hansson 17, Gustav Hansson 16, CJ Dunston 14, David Czerapowicz 8, Cole Welle 5, Nick Fullard 4.

BC Luleå: Michael Gilmore 16, Brendan Bailey 15, Darrell Davis 12, Jonatan Arvidsson 12, Denzel George 12, LaDarien Griffin 10, Adam Rönnqvist 7.

Publik: 1 011.

(Umeå leder med 2-0 i matcher)