SBL AWARDS: Charles Barton Jr – Årets Guard
Publicerad: 2024-05-02
SBL Awards
Under slutspelet pågår utdelningen av SBL Awards. Idag delar vi ut priset Årets Guard i SBL Herr 2023/24 som går till – Charles Barton Jr, Nässjö Basket!

🌟 ÅRETS GUARD: Charles Barton Jr, Nässjö Basket

32-årige Charles "Challe" Barton Jr har sannerligen haft en fin säsong. "Challe" har från första träningsmatchen i höstas varit tongivande i det Nässjö Basket som, förutom att ta sig till final i Svenska Cupen, även stod för en stark grundserie där det till slut blev en femte plats.  

En mycket stor del av det kan tillskrivas 32-åringen som inte bara var Nässjös näst bäste poänggörare med ett snitt på 16.3 poäng per match. Han vann också assistligan i SBL i överlägsen stil - 7.7 assist per match i snitt.

I omröstningen till Årets Guard var "Challe" den som fick klart flest röster från coacher/lagkaptener/media. När även supportarna sagt sitt visar det sig att "Challe" tar hem segern med totalt 28% av rösterna. På andra plats hittar vi Borås Ibi Watson (19%), följt av Tra Holder, Jämtland, som fick 16%. 

Kommentar till utmärkelsen:

"Det finns få basketspelare i Sverige som är lika ödmjuka som "Challe" Barton, både utanför, men även på planen. "Challe" har en sällsynt förmåga att hela tiden göra det som behövs och krävs just där och då. Att han dessutom är en av SBL:s mest lysande stjärnor är odiskutabelt." 

TOPP 3: Årets Guard (procent av rösterna):

28% – Charles Barton Jr, Nässjö Basket

19% – Ibi Watson, Borås Basket

16% – Tra Holder, Jämtland Basket

Regler för omröstningen:

– Coacher, lagkaptener och medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.

– Endast coacher och spelare som deltagit i 20 matcher eller fler (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

📆 Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

🏆 Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Redaktionen
Officiella samarbetspartners