SBL Summer Camp 2024
Publicerad: 2024-04-09
Nyheter
I sommar äger för första gången någonsin SBL Summer Camp rum. Ett samarbete mellan ligaorganisationerna Föreningen Basketligan herr och Föreningen Superettan.

Bakgrund

Ligaorganisationerna Föreningen Basketligan herr och Föreningen Superettan samarbetar i syfte att skapa fler, starkare och mer professionella klubbar som kan och vill avancera i serieträdet, tävla på högsta nivå och och även spela internationellt.

Fler lag i SBL Herr skulle på sikt också medföra fler arbetstillfällen, och fler spelare som kan ha basket som sin huvudsyssla. En av de aktiviteter vi nu avser genomföra är SBL Summer Camp, (SSC).

Syftet med SSC

Syftet med lägret är att förlänga spelarkarriärer, samt att få fram fler svenska elitspelare som på sikt kan bredda basen och möjliggöra för att öka konkurrensen till svenska A-landslaget. Lägret riktar sig till spelare som är för gamla för ungdomslandslagen och just nu inte är kandidater till herrlandslaget. Lägret vänder sig heller inte till spelare som har gott om speltid i SBL Herr.

Genom förlängda spelarkarriärer skapas en större mängd svenska elitspelare, vilket gynnar svensk basket som helhet. Målsättningen är att det här lägret ska hållas en gång per år och satsningen görs i ett samarbete mellan SBL Herr, Superettan Herr och Svenska Basketbollförbundet.

Lägret

Lägret äger rum under perioden 9/6 - 12/6 2024 i Täljehallen, Södertälje. Coacher under lägret är: Henrik Sonko (Borås), Panagiotis Nikolaidis (Uppsala), Tom Stansfield (Högsbo) och Åke Bärlin.

Dessa spelare kommer till lägret (uppdaterad 2024-06-09):

Adam Tafra

Amin El Amrani

Anton Politis

Emanuel Lundmark

Hampus Andersson

John Pålsson 

Laban Westman

Leo Chatziathanasiou

Malte Eriksson

Marcus Stålberg

Melker Lindblom

Oliver Cupan 

Pedro Hök

Rickard Rietz

Sergey Sepman

Valter Lumpus

Wiggo Wiberg

Yousef Abdullag Ghanim

Åke Swahn

Redaktionen