Inga problem för serieledarna

Publicerad: 2022-01-21
Matchreferat
Norrköping Dolphins befäster serieledningen efter fredagens storseger borta mot Köping Stars, 101-75. Se highlights från matchen här!

Klicka här för boxscore!

Norrköping Dolphins togs emot av Köping Stars den här fredagskvällen och det var en match som bortalaget bara skulle vinna, om man bara tittar på vad som hänt tidigare under säsongen.

Norrköping har endast hunnit träna en enda lagträning den här veckan, men tryggheten och kompetensen finns i laget vilket visade sig skulle räcka denna kväll.

Det blir Köping Stars som får äran att sätta igång poängproduktionen och lagen följer varandra under de första fem minuterna, men så gör Norrköping en "run" på sju poäng till 20-13 och hemmalagets coach Torbjörn Gehrke kallar snabbt timeout. Den hjälper inte ett dugg, utan gästerna fortsätter trumma på och man vinner perioden med 31-15. Noterbart är att Köping endast lyckats göra två poäng på de sista sex minuterna.

Köping kommer ut starkare i den andra perioden när man gör sju snabba poäng medan Norrköping inte lyckas hitta rätt på tre och halv minut, men man kommer sakta men säkert tillbaka och efter sju minuter har man tagit ledningen med en poäng i perioden, 43-26, men man är inte nöjda med detta utan avslutar starkt och vinner perioden med 23-15 vilket ger hela 24 upp, 54-30, i halvlek.

Efter riktigt bra offensivt returjobb av LaDarien Griffin kan Norrköping inleda målfabrikationen i den tredje perioden, men Köping kan också och håller jämna steg inledningsvis. Det är svårt för Norrköpingsspelarna att hålla uppe energin och intensiteten efter den stora ledningen, men man gör det här bra och visar vilket kunnande som finns i det här laget och man vinner även den tredje perioden, 26-19, och ställningen inför sista tio är 80-49.

Fjärde och sista perioden börjar med att lagen bombar treor av varierande kvalitet men lagen spelar jämnt med varandra. Norrköping kostar ändå på sig att bjuda på en hel del basketgodis i form av alley-oops och andra dunkar av bland annat nämnde Griffin och David Jolinder. Coach Mikko Riipinen ser till att samtliga spelare får chansen att visa upp sig och matchen avslutas via 26-21 för Köping, men Norrköping Dolphins vinner matchen med 101-75.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

MATCHFAKTA: SBL HERR 21/1

Köping–Norrköping 75–101

(15–31, 15–23, 19–26, 26–21)

Poäng, Köping: Jordan Giles 22, Liam O'Reilly 12, Oliver Gehrke 11, Dominic Robb 10, Tim Carlsten 7, Niklas Larsson 3, Simon Klaasma 2, Tope Arikawe 2, Marcus Larsson 2, Hampus Åhlin 2, Kevin Peterson 2.

Norrköping: Nathan Dawit 31, Felix Terins 20, Jackson Rowe 12, Elias Desport 9, David Jolinder 8, LaDarien Griffin 8, Brandon Tabb 7, Tim Schüberg 6.