SBL AWARDS: Adam Ramstedt – Årets MVP
Publicerad: 2024-05-09
SBL Awards
Utdelningen av SBL Awards 2024 har pågått under slutspelet. Idag delar vi, tillsammans med Expressen, ut det sista och finaste priset – Årets MVP som går till Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins!

🏆 ÅRETS MVP: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins

Årets Försvarare. Årets Center. Och nu även vinnare av det finaste priset en basketspelare i Sverige kan få - Årets MVP! 👏🏽

Ja, vad ska sägas om 28-årige Adam Ramstedts säsong som inte redan sagts? Superlativen börjar ta slut. Det finns hursomhelst väldigt få spelare i SBL Herr som har lika stor betydelse för sitt lag, som Adam har för Norrköping Dolphins.

Visst, de flerfaldiga regerande mästarna har en bred och djup trupp. Men faktum är att Norrköpings försvars- och anfallsspel är snudd på magiskt sett till siffror med Adam på planen.

I omröstningen till priset Årets MVP var Adam ohotad etta när coacher/lagkaptener/media hade sagt sitt, men bland supportrarna som röstade på sblherr.se och Expressen.se var det desto tajtare. När alla röster nu är räknade och summerade, står det klart att Adam Ramstedt får totalt 33%. Charles Barton Jr (Nässjö) kommer tvåa med 20%, och Jämtlands Tra Holder på tredje plats (14%).

Kommentar till utmärkelsen:

"Positionen målvakt finns inte i basket, men Adam Ramstedt är med sitt försvarsspel och längd så nära en målvakt man kan komma. Från sin centerposition utnyttjar han sin längd och styrka och vinner de flesta luftduellerna, både defensivt och offensivt. Statistiken talar sitt tydliga språk, det är otroligt svårt att möta Adam!"

TOPP 3: Årets MVP (procent av rösterna):

33% – Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins

20% – Charles Barton Jr, Nässjö Basket

14% – Tra Holder, Jämtland Basket

Regler för omröstningen:

– Coacher, lagkaptener och medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.

– Endast coacher och spelare som deltagit i 20 matcher eller fler (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

📆 Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

🏆 Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Redaktionen
Officiella samarbetspartners