Jämtland rekryterar landslagsspelare
Publicerad: 2021-12-01
Nyheter
Jämtland Basket förstärker med kanadensaren Keith Omoerah. Den 29-årige guarden som också är nigeriansk medborgare kommer närmast från spel i den spanska andraligan.

I och med Anes Zekovics knäskada som hindrar honom från spel under sannolikt resterande delen av årets SBL-säsong, samtidigt som Steve Harris fortfarande är någon månad bort innan han är fullt återställd, så har nu Jämtland Basket valt att förstärka truppen. 

Keith Omoerah, kanadensare som också är nigeriansk medborgare, ansluter till Östersundslaget i slutet av veckan. Den 29-årige guarden som mäter 196 centimeter och kan täcka flera positioner kommer precis från tre matcher med Nigeria och det afrikanska VM-kvalet. 

Omoerah tillhörde under inledningen av den här säsongen spanska Huesca i den spanska andraligan och har dessförinnan spelat i Frankrike, Ukraina, Iran och i Baerum i norska BLNO säsongen 2017-2018, då för Jämtlandsbekante coachen Mathias Eckhoff.

– Keith var känd för oss sedan tidigare och var faktiskt med i Baerum när de var i Östersund under försäsongen 2017. Med det skadeläge vi har i truppen var det nödvändigt för oss att addera till en spelare till och vi tror Keith kommer att passa in bra hos oss både som spelare och person, säger Jämtlands coach Adnan Chuk och fortsätter:

– Han är väldigt allround och hanterar i första hand postion 2 och 3 men kan även avlasta på position 1 och 4. Fysiskt stark med bra speluppfattning och teknik, men framförallt vet jag att han kommer in med en positiv inställning och förstår vad laget behöver. Vi har väl inte avsikt att förändra allt för mycket i rollfördelningen eller hur vi vill spela.

Omoerah anländer till Östersund om ett par dagar, och om han hinner bli spelklar redan på lördag mot Södertälje BBK återstår att se.

Text: Jämtland Basket

Redaktionen