Zekovic borta för säsongen
Publicerad: 2021-11-28
Nyheter
Jämtland Baskets Anes Zekovic skadade sitt knä i senaste matchen mot Köping Stars. Det visar sig nu att det behövs operation och den populäre guarden blir borta resten av säsongen.

Anes Zekovic fick kliva av under första halvlek i senaste matchen mot Köping när knäet vek sig och man kunde befara att skadan kunde vara av det allvarligare slaget. Efter röntgen och utlåtande visar det sig nu att det handlar om en benbit som fäster det främre korsbandet som har lossnat, och att det behövs operation med 6-8 månaders rehabilitering innan Zekovic kan vara tillbaka på basketplanen igen.

– Jättetråkigt för Anes som precis hade kommit tillbaka från fotskadan som han fick i början på säsongen - och förstås ett stort avbräck för oss då han har varit en av våra nyckelspelare och starkt bidragande till att vi är serieledare för tillfället. Vi kommer göra allt vi kan för att Anes får bästa tänkbara support kring rehabiliteringen och att vi har honom tillbaka så fort som möjligt men allt tyder på att det inte blir till den här säsongen, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

Då även centern Steve Harris kommer att behöva december ut innan han är tillbaka i spel igen (fotskada) är Jämtlandstruppen tunn för tillfället och klubben kommer nu att agera. 

– För att inte riskera att vi drar på oss ytterligare skador på grund av att vi behöver slita för hårt på få spelare kommer vi att förstärka truppen med en spelare till. I och med att vi har en importplats kvar att använda – vilket inte var med i planeringen från start - så blir det med all sannolikhet en utländsk spelare som i första hand kan ersätta Zekovic och passa in i truppen när Harris är tillbaka. Vi har goda förhoppningar om att vi hittar rätt spelare som kan komma in i laget snabbt utan att vi behöver förändra spelet allt för mycket – och det fort, säger Johansson. 

Jämtland har i nästa omgång efter landslagsuppehållet Södertälje BBK hemma lördag 4 december.

Text: Jämtland Basket

Redaktionen