Ny seger för Norrköping

Publicerad: 2021-10-22
Säsongens femte seger är ett faktum för Norrköping Dolphins efter 88-70 borta mot Köping Stars under fredagen. Här är highlights från matchen!

Klicka här för boxscore!

Efter en jämn första halvlek, 41-40 till Norrköping, så la de regerande mästarna i en växel till efter halvtidsvilan. Hemmalaget Köping gjorde visserligen vad man kunde för att hänga med, men Norrköping var för starka och till slut blev segermarginalen 18 poäng stor, 88-70 till Norrköping.

Annars var det ett Köping som via nyförvärvet Liam O' Reilly inledde matchen väldigt piggt. Laget hade också välförtjänt ledningen med 22-18 efter den första perioden och de dryga 900 på läktarna njöt. Norrköping kom dock tillbaka och gick också förbi i poängprotokollet i sista sekunden av den andra perioden, efter att Felix Terins skjutit i en trea.

Den tredje och fjärde ronden tillhörde gästerna som var numret större än Köping. När slutsignalen ljöd i Köpings Bad & Sport lyste 70-88 på resultattavlan.

Nämnde Liam O' Reilly blev matchens bäste poängplockare med sina 27 poäng. Jackson Rowe satte 25 för Norrköping.

MATCHFAKTA: SBL HERR 22/10

Köping–Norrköping 70–88

(22–18, 18–23, 17–23, 13–24)

Poäng, Köping: Liam O' Reilly 27, Dominic Robb 13, Ernests Kalve 9, Kevin Peterson 9, Tim Carlsten 5, Niklas Larsson 4, Marcus Larsson 3.

Norrköping: Jackson Rowe 25, Felix Terins 19, LaDarien Griffin 11, Nathan Dawit 11, Mitchell Smith 9, Brandon Tabb 4, Hugo Bergström 3, Tim Schüberg 2, David Jolinder 2, Elias Desport 2.