Publikfavoriten kommer tillbaka till Borås
Publicerad: 2023-07-26
Silly Season
Han är en av SBL:s bästa spelare, och har blivit en favorit i Boråshallen med sitt publikfriande spel. Nu är Ryan Logan, 29, klar för en fortsättning i Borås Basket.

– För mig är han den spelare i ligan som är mest betydande för sitt lag, inte bara för att han är suverän på att hitta andra spelare i bra lägen, utan också för sin hårda attityd och vinnarskalle. Att vi förlänger med Ryan betyder otroligt mycket, säger Borås coach Henrik Sonko. 

Ryan Logan kom till Borås inför förra säsongen. Med spetsegenskaper som spelfördelare trots att han spelar på en av de ”större” positionerna var förhoppningen att han skulle ge Borås ytterligare en dimension – och såg blev verkligen fallet.

Efter en lyckad första säsong i Sverige var MVP-snacket något som cirkulerade kring amerikanen.

– Det känns jättekul att komma tillbaka till Borås. Förra året var ett roligt år, jag är redo att komma tillbaka och börja jobba, säger 29-åringen.

Valet att stanna i Sverige efter en lyckad första säsong är mångbottnat.

– En stor anledning till att jag bestämde mig för att komma tillbaka var att få möjligheten att spela i FIBA Europe Cup. Det ska bli väldigt roligt att få tävla mot andra lag utanför Sverige. Att också kunna få chansen att ta hem guldet, med i stort sett samma lag kommer vara speciellt, säger Ryan Logan.

Borås Basket har nu kontrakterat majoriteten av förra årets succélag. Att spela med i stort sett samma lagkamrater är något Ryan ser fram emot:

– Det är sällan du får ett helt lag att komma tillbaka för ett andra år efter ett långt slutspel året innan, så det kommer att bli väldigt roligt! Vi har en erfaren trupp som vet hur man spelar tillsammans och på rätt sätt. Vi kommer att komma in fokuserade och hungriga för att försöka ta hem guldet.

>>> Här hittar du allt om SILLY SEASON 2023/24 <<<

Text: Borås Basket

Redaktionen