Köping tillbaka på vinnarspåret

Publicerad: 2022-02-14
Matchreferat
Köping Stars är återigen ett vinnande lag. Detta efter att man under måndagskvällen besegrat Fryshuset Basket med 87-54. Se highlights från matchen här!

Klicka här för boxscore!

2-9-17-33 är talande siffror hur Köping Stars match mot SBL:s jumbolag Fryshuset Basket utvecklade sig. Siffrorna står för Köpings ledningspoäng efter respektive period – och ett ohotat Köping passade på att få lite flyt i trepoängsskyttet. 16 (!) treor bidrog till slutsegern 54-87 på bortaplan.

Det här var matchen som Köping var en lågoddsare för seger mot ett Fryshuset som ersatt skadade spelare med många unga och tappert kämpande killar. Och de kunde inte mäta sig mot ett Köping som verkligen tog chansen när det gavs lite extra tid att leverera trepoängsskotten direkt efter pausen.

Tio treor för 30 Köping Starspoäng ska jämföras med Fryshusets enda trea i andra halvlek!

Men matchöppningen var skral för gästernas vidkommande:

– Det gick trögt, menar Köpings coach Torbjörn Gehrke som märkte att förlusten mot Umeå BSKT senast fortfarande påverkade spelarna.

Det dröjde en bra bit in i andra perioden innan det lossnade. Evan McGaughey, som hade en så olycklig kväll mot Umeå, hade dessförinnan öppnat matchen med Köpings sju första poäng och summerade en double-double (14 poäng och 14 returer) när matchen var slut. Evan var inte ensam om bedriften, utan även Dominic Robb registrerades för en double-double (13 poäng och tio returer).

Köping hade ledning 39-30 i paus, ett försprång som växte stadigt efter paus. Inte minst för att Köpingsspelarna med ett effektivt försvar höll Fryshuset från korgen. Endast tre poäng för Fryshuset på nästan sju minuter i tredje perioden är onekligen ett gott kvitto.

– Det fanns aldrig någon oro för en förlust. Spelarna jobbade med energi och eget ansvar sig in i matchen och spelade efter pausen bättre och bättre. Och det var viktigt att vi inför kommande matcher fick spela oss in i ”rätt känsla”, säger Torbjörn Gehrke.

Dramatiken uteblev med andra ord i slutperioden. Frågan var om Köping skulle lyckas hålla Fryshuset under 50 poäng, men hemmalagets för Köping välbekanta guard, Aleksa Solevic, spräckte i slutskedet den förhoppningen.

Köping å sin sida gick för trepoängare, och lite extra värmde Simon Klaasmas två treor. Simon har av hälsoskäl stått över en räcka av matcher den senaste månaden.

Nu går Köping Stars vidare i förberedelserna för ett kommande slutspel. Närmast väntar mötet med Nässjö hemma i Köpings Bad & Sport på fredag kväll.

Text: Ulf Eneroth (Köping Stars)

MATCHFAKTA: SBL HERR 14/2

Fryshuset–Köping 54–87

(13–15, 17–24, 10–18, 14–30)

Poäng, Fryshuset: Aleksa Solevic 21, Kenneth Simms 12, Brook Hailu 9, Elias Weibert 4, Åke Swahn 4, Pars Erenköy 2, Ernesto Celiker 2, .

Köping: Jordan Giles 22, Evan McGaughey 14, Liam O'Reilly 14, Dominic Robb 13, Niklas Larsson 7, Simon Klaasma 6, Hampus Åhlin 6, Tim Carlsten 5.