SBL AWARDS: Walter Bueriberi – Årets Forward
Publicerad: 2024-04-28
SBL Awards
Parallellt med slutspelet pågår utdelningen av SBL Awards. Priset som Årets Forward i SBL Herr 2023/24 går till - Walter Bueriberi, Södertälje BBK!

🤩 ÅRETS FORWARD: Walter Bueriberi, Södertälje BBK

28-årige Walter Bueriberi kom inför den här säsongen till Södertälje från den spanska andraligan. Han har hela tiden hållit sig i toppen när det gäller att göra poäng (15 ppg) och framför allt - han har sedan dag ett dominerat i returtagningen. 

På totalt 35 spelade matcher snittade 28-åringen inte mindre än 10.7 returer per match, varav 3.7 offensiva. Noterbart är också att Bueriberi är den spelare i hela SBL som spelar mest - 36.2 minuter per match i snitt. 

I omröstningen till Årets Forward fick Bueriberi och Ryan Logan, Borås, lika många röster från coacher, lagkaptener och media. Det som fällde avgörandet till Bueriberis fördel var att han fick fler supporterröster. På tredje plats hamnade Norrköpings Issac Vann (som fick flest supporterröster av alla).

Kommentar till utmärkelsen:

"Walter har under hela säsongen fått mycket speltid med jämn form, tagit många defensiva returer, men också offensiva. En väldigt nyttig spelare både i försvar och anfall."

TOPP 3: Årets Forward (procent av rösterna):

25% – Walter Bueriberi, Södertälje BBK

24% – Ryan Logan, Borås Basket

16% – Issac Vann, Norrköping Dolphins

Regler för omröstningen:

– Coacher, lagkaptener och medias röster står för 75%, supportrarnas röster för 25% av den totala rösträkningen.

– Endast coacher och spelare som deltagit i 20 matcher eller fler (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

📆 Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

🏆 Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Redaktionen
Officiella samarbetspartners