Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 6

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Guim Exposito, Umeå BSKT (1)
26-årige Exposito hade en stor match när hans Umeå tog tredje segern på de senaste fyra matcherna mot Köping (105-102). Det som imponerande mest från spanjoren var hans 18 (!) assists, vilket är säsongens i särklass främsta notering så här långt. Lägg dessutom till bland annat 18 poäng och fyra steals.

G: Jonah Mathews, Köping Stars (2)
Köpings senaste nyförvärv i 22-årige Mathews är en riktig poängmaskin, vilket han visade återigen i fredagens bortamatch mot Umeå då Mathews satte hela 36 poäng (+ åtta returer) på endast 26 spelade minuter – imponerande.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (5)
I fredags kom den – säsongens första spelare i SBL Herr över 40 poäng i en match. 28-årige Gaddefors ledde sitt Södertälje till seger mot Jämtland (77-75) med bland annat 40 poäng och nio returer i protokollet. 28-åringen leder för tillfället SBL:s poängliga med ett snitt på 21.3 poäng per match.

F: Adam Ramstedt, Norrköping Dolphins (6)
Två nya fina insatser av 25-årige Ramstedt under den gångna veckan. Inledde med 16 poäng och 15 returer i TV-matchen mot Luleå förra måndagen, följde sedan upp det med 18 poäng och sju returer mot Fryshuset i fredags (på knappt 21 spelade minuter).

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (5)
22-årige Langevine är tveklöst en stark kandidat till titeln som “Årets center”, vilket han också visade mot Umeå förra veckan med en mycket fin “dubbel-dubbel”: 16 poäng och 14 returer. Langevine leder just nu returligan i SBL med ett snitt på 12.5 returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget