Fotograf: Norrköping Dolphins

Byter superettan mot Norrköping

Talangen David Jolinder flyttar söderut och byter från Alvik Basket till Norrköping Dolphins.
– En väldigt spännande spelare med mycket talang samt en bra basketkropp, säger tränaren Mikko Riipinen.

Guard, 197 centimeter lång och en matchvikt på 90 kilo. 18 år gammal ska nu David Jolinder genomföra sin debutsäsong i SBL.
– David har vissa delar i sitt spel som han kan bidra med direkt och det är hans förmåga att ta sig till korgen och avsluta, men även hans trepoängsskott som han utvecklat mycket under senare år, säger Mikko Riipinen, tränare i Norrköping.

David Jolinder är fostrad i Alvik Basket och har de senaste säsongerna spelat i superettan och division I, där han förra säsongen snittade tolv poäng på sina 19 spelade minuter per match i superettan. I “ettan” blev facit 20 poäng på 26 minuter.
– Han är en väldigt spännande spelare med mycket talang samt en bra och internationell basketkropp för sin position. Vi ser att Davids utvecklingstak är väldigt högt och vi hoppas kunna hjälpa honom att utvecklas att ta nästa steg. Det ska bli intressant att följa, säger Riipinen.

Detta innebär att Norrköping nu har fem kontrakterade spelare, som utöver David Jolinder är: Tim Schüberg, Felix Terins, Adam Ramstedt och Lucas Lindh.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget