Fotograf: Bildbyrån (montage)

Årets Artist: Tyler Sabin

Fram tills påskhelgen presenterar vi årets utmärkelser i SBL Herr. Idag har turen kommit till Årets Artist, som går till Tyler Sabin, Wetterbygden Stars!

Tyler Sabin ledde hela SBL i poäng per match (22.2) och gjorde det med högprocentigt skytte. 50.7% på 2-poängsskott, 43.7% på trepoängsskott (näst bäst i SBL) och 91.2% från straffkastlinjen. På bortaplan mot Borås Basket 28 februari stod han för 48 poäng – bästa poängnoteringen i hela SBL, och under säsongen gjorde han 30 poäng eller mer i fem matcher.

Det var också han som hade bollen i sina händer när matcherna skulle avgöras för Wetterbygden, och stod för ett par “game winners” under säsongen. Hans offensiva kvaliteter och matchavgörande insatser var också en stor anledning till att Wetterbygden snittade flest poäng av alla lag under 2019-2020, 91.2 poäng per match, och slutade på femte plats i tabellen – bästa placeringen någonsin.

MOTIVERING:
“Varför har vi årets artist? Varför premiera någon som kan skjuta från nästan hela golvet? Varför premiera någon som kan göra poäng på så många olika sätt att hans highlightklipp blir en instruktionsvideo på Youtube? Varför premiera någon som får boomers att skaka på huvudet och skrocka för sig själva och samtidigt generation Z att vråla för att han knäckt någons vrister? Ja, varför I ALL SIN DAR premiera årets artist: Tyler Sabin från Wetterbygden Stars!”

Topp 3: Årets Artist (procent av rösterna):
Tyler Sabin, Wetterbygden Stars 28%
Elvar Fridriksson, Borås Basket 24%
Brandon Rozzell, BC Luleå 20%

Notera att: Endast spelare som deltagit i 20 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

UTMÄRKELSER – SBL HERR 2019/2020:
Årets Försvarare: Denzel Andersson (BC Luleå)
Årets Stjärnskott: Pelle Larsson (BC Luleå)
Årets Lyft: Köping Stars
Årets Matcharrangör: Jämtland Basket
Årets Coach: Panagiotis Nikolaidis (Köping Stars)
Årets Domare: Apostolos Kalpakas
Årets Artist: Tyler Sabin (Wetterbygden Stars)
Årets Guard:
Årets Forward:
Årets Center:
Årets MVP:

Alla utmärkelser röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Dela inlägget