Fotograf: Bildbyrån (montage)

Årets Domare: Apostolos Kalpakas

Han har prenumererat på utmärkelsen de senaste åren och vinner även denna säsong. Årets Domare i SBL Herr är ingen mindre än Apostolos Kalpakas!

En av Sveriges mest meriterande domare genom tiderna vinner även i år priset som Årets Domare i SBL Herr. Apostolos Kalpakas har prenumererat på denna utmärkelse de senaste åren tack vare att med sin kunskap, rutin och sociala förmåga kan leda matcherna på ett ypperligt sätt.

Det är sjunde året i rad som Kalpakas vinner utmärkelsen Årets Domare i SBL Herr, och åttonde gången sammanlagt. Med det är han den som vunnit priset flest gånger någonsin.

MOTIVERING:
“Om det en gång kommer ett Hall of Fame för svenska basketdomare så är årets domare en given kandidat. Hans kombination av kunskap, känsla, takt och integritet har gjort honom till den mest uppskattade domaren i många år. Årets Domare är Apostolos Kalpakas!”

Topp 3: Årets Domare (procent av rösterna):
Apostolos Kalpakas, 36%
Saulius Racys, 24%
Staffan Andersson, 8%

UTMÄRKELSER – SBL HERR 2019/2020:
Årets Försvarare: Denzel Andersson (BC Luleå)
Årets Stjärnskott: Pelle Larsson (BC Luleå)
Årets Lyft: Köping Stars
Årets Matcharrangör: Jämtland Basket
Årets Coach: Panagiotis Nikolaidis (Köping Stars)
Årets Domare: Apostolos Kalpakas
Årets Artist:
Årets Guard:
Årets Forward:
Årets Center:
Årets MVP:

Alla utmärkelser röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Dela inlägget