Fotograf: Bildbyrån (montage)

Årets Matcharrangör: Jämtland Basket

För tredje gången på de fyra senaste säsongerna så vinner Jämtland Basket utmärkelsen som Årets Matcharrangör i SBL Herr!

När Jämtland för ett år sedan tog emot utmärkelsen Årets Matcharrangör red man på en framgångsvåg. Efter semifinalplatsen 2019 skulle resan mot SM-final fortsätta när säsongen 2019-2020 inleddes i höstas.

Men trots att vinsterna inte radades upp i samma tak som fjolåret så har publiken fortsatt att strömma in. För femte året i rad höjde Jämtland sitt publiksnitt – den gångna säsongen var det i snitt 1 487 personer som tog sig till Östersunds Sporthall varje hemmamatch, och klubben har fortsatt att utveckla och förfina sitt evenemangskoncept vid varje tillfälle. Det är tredje gången de senaste fyra säsongerna som Jämtland vinner utmärkelsen Årets Matcharrangör.

MOTIVERING:
“Först och främst ska det fastställas. Ett matcharrangemang är ingenting utan publik. Och publik kommer ofta vid framgångar eller för att se stjärnor. Men den planerade stjärnglansen blev snabbt ett meteoritregn som evenemangs- och marknadsföringsteamet på ett fantastiskt, energifyllt och inte minst kreativt sätt väjde undan. De kunde ändå leverera en helhetsupplevelse till publiken som den älskade. Må denna kreativitet fortsätta flöda och välsigna oss med härliga upplevelser i Östersund. Årets matcharrangör är Jämtland Basket!”

UTMÄRKELSER – SBL HERR 2019/2020:
Årets Försvarare: Denzel Andersson (BC Luleå)
Årets Stjärnskott: Pelle Larsson (BC Luleå)
Årets Lyft: Köping Stars
Årets Matcharrangör: Jämtland Basket
Årets Coach:
Årets Domare:
Årets Artist:
Årets Guard:
Årets Forward:
Årets Center:
Årets MVP:

Alla utmärkelser röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Dela inlägget