Fotograf: Bildbyrån (montage)

Årets Försvarare: Denzel Andersson

Trots ett abrupt slut på SBL Herr, kommer vi så klart att dela ut årets utmärkelser till de spelare och lag som utmärkt sig extra mycket under säsongen. Fram till påskhelgen kommer vinnarna att offentliggöras – först ut priset Årets Försvarare, som går till Denzel Andersson, BC Luleå!

Sedan debuten i SBL 2015 har Denzel Andersson blivit en allt större defensiv faktor i ligan, och under året säsong har han blommat ut helt. Han har spelat 30,3 minuter per match, näst mest i BC Luleå och åttonde mest i ligan. Under sin tid på planen spelar han försvar på flera positioner och snittar karriärsbästa 1.73 blockade skott per match (bäst i SBL), karriärsbästa 6.9 returer, karriärsbästa 0.9 steals och är en stor anledning till att BC Luleå släpper in minst poäng av alla lag i SBL (77.8).

MOTIVERING:
“Årets försvarare är en spelare som ankrar hela sitt spel på sin defensiva närvaro. Trots att han inte är en av de längsta spelarna i SBL vann han ligan i blockade skott med 1,73 blockar per match. Utöver det tar han en mängd returer, kan spela försvar på flera olika positioner och både i transition och i 5-5-spel. Bara Brandon Rozzell var på planen mer för BC Luleå denna säsong än Årets Försvarare, Denzel Andersson!”

Topp 3: Årets Försvarare (procent av rösterna):
Denzel Andersson, BC Luleå 60%
LaDarien Griffin, Norrköping Dolphins 16%
Quinton Upshur, BC Luleå 8%

Notera att: Endast spelare som deltagit i 20 eller fler matcher (60%) under grundserien kan vinna ett pris.

UTMÄRKELSER – SBL HERR 2019/2020:
Årets Försvarare: Denzel Andersson (BC Luleå)
Årets Stjärnskott:
Årets Lyft:
Årets Matcharrangör:
Årets Coach:
Årets Domare:
Årets Artist:
Årets Guard:
Årets Forward:
Årets Center:
Årets MVP:

Alla utmärkelser röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Här ser du schemat för samtliga publiceringar!

Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger!

Dela inlägget