Fotograf: Montage

Här är säsongens lag i SBL: 2019-2020

Varje vecka under säsongen som gått har vi utsett veckans lag i SBL. Här är de spelare som fanns representerade flest gånger!

Det vi bedömt är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget har alltid bestått av två guards, två forwards och en center.

GUARD 1: Marcus Tyus, Borås Basket (6)
“25-årige Marcus Tyus tar precis som i fjol en av platserna i säsongens lag i SBL. Tyus har presterat riktigt bra basket över hela säsongen och bland annat snittat 16.4 poäng och fem returer per match. Sammantaget är amerikanen en stor anledning till att Borås Basket endast förlorade fem matcher på hela säsongen, och efter ett snöpligt slut på säsongen också utsågs till svenska mästare.”

GUARD 2: Brandon Rozzell, BC Luleå (6)
“Ingen som följt svensk basket kan vara speciellt förvånad över att 30-årige Brandon Rozzell är en av SBL:s främsta spelare den här säsongen och med i säsongens lag. Så fort det stod klart att amerikanen skulle återvända till svenska basketligan var det många som såg honom som en självklar kandidat att ta hem flera tunga titlar – både individuellt och för sitt BC Luleå. Rozzell slutade tvåa i poängligan bakom Tyler Sabin med 21.6 poäng per match i snitt.”

GUARD 3: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars (4)
GUARD 4: Nicholas Russell, Nässjö Basket (4)
GUARD 5: Derrick Wilson, Djurgården Basket (4)

 

FORWARD 1: Jordan Semple, Jämtland Basket (4)
“I ett hårt skadedrabbat Jämtland Basket har lagets 27-årige amerikan Jordan Semple varit den som hållit ihop Östersunds-laget och stått för kontinuitet. Semple ligger nog nära till hands att utses till årets forward i SBL efter sin fenomenala säsong där han till exempel vann returligan med 9.7 returer per match i snitt. Dessutom snittade 27-åringen drygt 16 poäng.”

FORWARD 2: Daniel Mortensen, Wetterbygden Stars (4)
“Det var hårt om forwardsplatserna i säsongens lag, men efter att ha summerat hela SBL från slutet på september till dagens datum så kniper Wetterbygdens danske stjärnforward, Daniel Mortensen, en av de två platserna. 25-åringen snittade nästan 14 poäng och 6.6 returer per match, och har varit ostoppbar i ett par matcher där han verkligen visat sin höga kapacitet.”

FORWARD 3: Calvin Hermanson, Wetterbygden Stars (4)
FORWARD 4: Anton Gaddefors, Södertälje Kings (3)
FORWARD 5: RT Guinn, Jämtland Basket (3)

 

CENTER: Jeremy Combs, Köping Stars (9)
“Med hela nio utnämningar i veckans lag så är det ingen som helst tvekam om att 24-årige Jeremy Combs tar plats som center i säsongens lag. Combs har från första matchen i höstas visat sig vara oerhört värdefull för sitt Köping Stars, som slutar trea i årets ligaspel efter en succéartad säsong. 24-åringen snittade över hela säsongen bland annat 19.1 poäng per match (fyra totalt), men var även en av ligans främsta returtagare – 7.9 returer per match i snitt, femma totalt i den kategorin.”

CENTER 2: Rodney Williams, Umeå BSKT (5)
CENTER 3: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (4)
CENTER 4: Wayne Martin, Jämtland Basket (2)
CENTER 5: Carl Engström, Wetterbygden Stars (1)

 

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget