Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 10

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Tyler Sabin, Wetterbygden Stars (4)
Vad ska man säga om 25-årige Sabins insats i fredags mot Borås? Sabin var på sitt bästa spelhumör och stod för en insats utöver det vanliga när han slog ett prydligt säsongsrekord i SBL med hela 48 poäng! 25-åringen spelade drygt 34 minuter och satte bland annat 9/13 trepoängare, dessutom 9/15 tvåor och tre straffkast – hatten av.

 
G: Marcus Tyus, Borås Basket (6)
25-årige Tyus blev stor matchvinnare för sitt Borås när han satte 103-102 i den absolut sista sekunden mot Wetterbygden. Förutom de matchavgörande poängen var Tyus riktigt vass i övrigt och landade till slut på 26 poäng i protokollet.

 
F: Craig Victor II, Djurgården Basket (1)
Djurgårdens senaste tillskott i truppen var riktigt vass mot Köping även om det blev klar förlust för Stockholmslaget (105-79). 25-årige Victor bokfördes för en fin “dubbel-dubbel”: 28 poäng och 13 returer.

 
F: Jordan Semple, Jämtland Basket (4)
Ny stark match av Jämtlands stjärnforward i storsegern mot Luleå i fredags. 27-årige Semple sköt inte bara i 22 poäng utan slet även ner elva returer och var planens kanske främste spelare.

 
C/F: Jeremy Combs, Köping Stars (8)
24-årige Combs gjorde ingen besviken i återstarten av SBL. När Djurgården kom på besök i helgen var Combs 100%-ig från golvet – 12/12 skott trillade i korgen, dessutom 4/6 straffkast och sju returer, allt på lite knappt 27 minuters speltid, vilket ger totalt 28 poäng.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget