Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 6

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: CJ Jackson, Köping Stars (3)
Ny stark insats av 23-årige Jackson när Köping föll efter förlängning mot Jämtland. CJ:s insats går inte av för hackor med bland annat 29 poäng i protokollet, även om distansskyttet svajade.

 
G: Elvar Fridriksson, Borås Basket (2)
25-årige Fridriksson var planens stora behållning när Borås tog sjätte raka segern borta mot Norrköping. Islänningen satte inte bara 25 poäng framåt utan levererade också sju assists på sina drygt 30 spelade minuter.

 
F: Zachary Cuthbertson, Borås Basket (1)
För första gången den här säsongen tar 23-årige Cuthbertson plats i veckans lag, och han gör det för sin stabila match mot Norrköping då det bland annat blev 22 poäng (hans främsta notering), mycket stabilt skytte och sju returer.

 
F: Calvin Hermanson, Wetterbygden Stars (4)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Hermanson spelar just nu sin främsta basket för säsongen och gör den ena storstilade insatsen efter den andra. Mot Djurgården blev det återigen 20+ för amerikanen som då sköt i 23 poäng och även slet ner tio returer.

 
C: Carl Engström, Wetterbygden Stars (1)
Det hör inte till vanligheterna i SBL men 28-årige Engström var endast två assists ifrån att leverera en så kallad “trippel-dubbel” – det stannade dock vid 14 poäng, tolv returer i åtta assists i tisdagens segermatch mot Djurgården.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget