Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 4

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Marcus Tyus, Borås Basket (5)
25-årige Tyus var på strålande spelhumör när hans Borås körde över Jämtland på bortaplan i fredags (103-75). Tyus sköt bland annat i 27 poäng och hade dessutom åtta returer i protokollet – allt på lite knappt 27 minuters speltid.

 
G: Nathan Dawit, Umeå BSKT (2)
En given plats i veckans lag för 25-årige Dawit som var riktigt bra när Umeå föll knappt i bottenmötet mot Djurgården (92-97) under fredagen. Dawit satte inte bara 27 poäng utan slet även ner åtta returer, vilket var hans klart främsta noteringar hittills under säsongen.

 
F: Anton Gaddefors, Södertälje Kings (3)
Kvar sedan förra veckan. 30-årige Gaddefors fortsätter visa stor basket och ligger bakom det mesta i Södertälje. I förra veckans två ligamatcher som slutade med en vinst och en förlust för Södertälje, så blev det 23 respektive 24 poäng från 30-åringen.

 
F: RT Guinn, Jämtland Basket (3)
Om en månad fyller Guinn 39 år, det märks inte i hans spel. När Jämtland tog en storseger i förra veckans måndagsmatch borta mot Norrköping (89-67) satte Guinn fin-fina 30 poäng och noterades dessutom för bland annat åtta returer.

 
C/F: Jeremy Combs, Köping Stars (7)
Kvar sedan förra veckan. Det blev visserligen förlust för topplaget Köping mot Wetterbygden (90-84), men 24-årige Combs fortsätter visa upp ett imponerande starkt spel i match efter match. På sina nästan 30 spelade minuter mot Wetterbygden levererade 24-åringen fina 28 poäng och nio returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget