Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 51

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: CJ Jackson, Köping Stars (2)
CJ Jackson fortsätter visa vägen för sitt Köping. Både i tisdags mot Wetterbygden och i lördags mot Nässjö stod 23-åringen för hela 32 poäng – imponerande. Mot Wetterbygden bokfördes amerikanen dessutom för tolv returer, och i lördags blev det förutom 32 poäng även sex assists och fem returer – allt på endast 25 spelade minuter.

 
G: Elvar Fridriksson, Borås Basket (1)
Borås isländske stjärna har verkligen hittat rätt. Och under den gångna veckan krönte han det med två “dubbel-dubbel”. Först 25 poäng och 15 (!) assists mot Jämtland i tisdags, och sedan 19 poäng och elva assists i segermatchen mot Luleå i fredags.

 
F: Anton Gaddefors, Södertälje Kings (1)
30-årige Gaddefors stod för sin hittills främsta insats i Kings-tröjan när laget slog Jämtland med 92-86 i fredags. Gaddefors sköt bland annat i 25 poäng och hade dessutom fem returer i protokollet.

 
F: Calvin Hermanson, Wetterbygden Stars (2)
Grym match av 25-årige Hermanson när Wetterbygden besegrade Umeå. Hermanson landade till slut på hela 28 poäng, varav åtta stycken trepoängare hittade i korgen, dessutom sju returer.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö (3)
Ruffin var en jätte när Nässjö presterade säsongens bästa insats i segern mot Södertälje i tisdags. 28-åringen stod för en fin-fin “dubbel-dubbel” med 25 poäng och elva returer vilket också är hans högsta poängnotering hittills under säsongen.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget