Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 50

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (5)
Säsongens kanske mest givna plats? Eller vad sägs om Rozzells magiska kväll mot Djurgården i fredags. 30-åringen sköt i ett prydligt personligt rekord med sanslösa 44 poäng på drygt 34 spelade minuter: 9/11 tvåpoängare och hela 8/16 trepoängsskott hittade i korgen.

 
G: Jonathan Person, Södertälje Kings (1)
26-årige Person gjorde sin kanske bästa match för säsongen i lördags när Södertälje slog tillbaka Wetterbygden med 91-76. För Persons del blev det säsongens första “dubbel-dubbel” med 19 poäng och tio returer i protokollet.

 
F: LaDarien Griffin, Norrköping Dolphins (1)
23-årige Griffin gjorde en riktigt bra match när hans Norrköping slog Jämtland med 94-80. Griffin bokfördes för en fin “dubbel-dubbel” med 15 poäng och 15 returer, dessutom fem assists.

 
F: RT Guinn, Jämtland Basket (2)
Stark insats av veteranen Guinn när Jämtland föll mot Norrköping i fredagens TV-sända match. 38-åringen noterades för bland annat 20 poäng och sju returer, och missade endast tre skott

 
C/F: Jeremy Combs, Köping Stars (5)
Frågan är om inte 24-årige Combs är årets center i SBL? Sett till den första tredjedelen av säsongen har han varit fenomenal. I förra veckans två Köpings-segrar blev det först 18 poäng mot Södertälje, och sedan lika många mot Umeå i lördags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget