Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2019/20: Vecka 47

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Brandon Rozzell, BC Luleå (3)
30-årige Rozzell stod för en mycket fin match när hans BC Luleå besegrade Wetterbygden i fredags. Rozzell inte bara sköt i hela 33 poäng, utan han var inte långt ifrån en så kallad “trippel-dubbel”: sju returer och nio assists. Fredagens match var tredje gången den här säsongen som 30-åringen passerade 30 poängstrecket.

 
G: CJ Jackson, Köping Stars (1)
Köping fortsätter ånga på i toppen av SBL och när laget behövde det som mest, så levererade 23-årige Jackson en av säsongens bästa insatser med bland annat 30 poäng, 14 returer och sju assists när hans Köping slog toppkollegan Borås med 75-67.

 
F: Obinna Oleka, Djurgården Basket (2)
26-årige Oleka gör vad han kan och lite till för sitt Djurgården, men det räcker ändå inte riktigt. Två fina “dubbel-dubbel” av amerikanen den gångna veckan. Först 22 poäng och 13 returer mot Borås i tisdags, och sedan 14+18 i fredagens match mot Södertälje.

 
F: Justin Gordon, Jämtland Basket (1)
Med endast ett par träningar för sitt nya lag i kroppen, så levererade 25-årige Gordon en högklassig insats för Jämtland i TV-matchen mot Nässjö. På lite drygt 20 spelade minuter sköt Gordon i 20 poäng (7/8 från golvet) och slet dessutom ner fyra returer. Båda gott för Jämtland inför framtiden.

 
C: Eric Adams, Södertälje Kings (1)
Spelet stämmer inte helt för Södertälje men de regerande mästarna vinner ändå sina matcher just nu. En som visade vägen mot Djurgården i fredags var 24-årige Adams som gjorde sin främsta match för säsongen med 19 poäng och 13 returer på drygt 27 spelade minuter.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget