Fotograf: Montage

Årets lyft: Wetterbygden Stars

Inför kvällens kvartsfinal mot Borås Basket kommer Wetterbygden Stars få ta emot utmärkelsen som “Årets lyft” i SBL herr!

För två år sedan låg Wetterbygden på sjätte plats i Superettan. Idag spelar man kvartsfinal mot Borås Basket i SBL herr. Redan i lagets första match någonsin i SBL stod Wetterbygden Stars för en av säsongen största skrällar, när man slog BC Luleå på bortaplan, 77-88. Sedan dess har fler fina vinster tagits, organisationen jobbar mycket med upplevelsen kring sina hemmamatcher, jobbar aktivt med sin kommunikation och har förtjänat sin plats i basketens finrum.

MOTIVERING:
“Här spelades världens sista match utan trepoängslinje. Här verkade Miki Herkel, en av svensk baskets största legender genom tiderna. Här fanns ett riksbasketgymnasium som producerat en rad landslagsstjärnor. Men hur mycket nobel historia vi än kan lyfta fram lever passionen i framtidstron. Wetterbygden Stars har visat att basketen är framtidens sport i regionen genom smarta värvningar, häftiga matcharrangemang och ett modernt tilltal. Wetterbygden matters i svensk basket, Årets lyft i SBL herr är Wetterbygden Stars!”

Wetterbygden kommer ta emot sin utmärkelse i samband med kvällens kvartsfinal i Huskvarna Sporthall mot Borås Basket.

UTMÄRKELSER – SBL HERR 2018/2019:

Årets MVP:
Årets guard:
Årets forward:
Årets center:
Årets stjärnskott: Felix Terins (Nässjö Basket)
Årets artist:
Årets försvarare:
Årets coach: Boris Balibrea (Wetterbygden Stars)
Årets domare:
Årets matcharrangör: Jämtland Basket
Årets lyft: Wetterbygden Stars

Svenska Mästare –
MVP i finalserien: –

Alla utmärkelser röstas fram av coacher, lagkaptener och media förutom priserna Årets lyft och årets matcharrangemang som delas ut av Svenska Basketbollförbundet.

Här hittar du utmärkelser från tidigare säsonger

Dela inlägget