Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 3

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans SBL-lag”.

 
G: Aleksa Solevic, Köping Stars (4)
Kvar sedan förra veckan. 25-åringen fortsätter leverera riktigt fina insatser i match efter match för sitt Köping. I segern mot Uppsala var en “triple-double” inte långt bort: 20 poäng, tolv assists och nio returer. Faktum var att Solevic var nära den bedriften även mot Nässjö tidigare i veckan, då stannade han dock på 23 poäng, tio returer och sju assists.

 
G: DeAndre Mathieu, Umeå BSKT (2)
26-årige Mathieu blev stor matchvinnare för sitt Umeå när han i sista sekunden i matchen mot Luleå sköt segern till Umeå i fredags. Inte nog med det så stod den “lille” guarden för en fin “double-double”: 20 poäng och tolv assists.

 
F: Axel Nordström, Uppsala Basket (4)
25-årige Nordström gjorde en riktigt bra match när Uppsala föll mot Luleå i tisdags. Nordström sköt bland annat i 29 poäng och noterades dessutom för nio returer.

 
F: Alexandros Varytimiadis, Umeå BSKT (1)
Riktigt bra match av den 24-årige greken när Umeå skrällvann borta mot Luleå. Varytimiadis satte inte bara 24 poäng framåt utan slet även ner 13 returer.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (5)
27-årige Ruffin stod för en av säsongens starkaste insatser när Nässjö mötte Köping i tisdags. Det blev visserligen knapp förlust för Nässjö, men Ruffins insats går inte av för hackor: 34 poäng och 13 returer. Dessutom matchvinnare i söndagens derbyt mot Wetterbygden.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget