Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2018/19: Vecka 48

Varje måndag hela säsongen utser vi veckans lag i SBL. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa vecka utgår veckans lag då det är landslagsuppehåll i SBL. Vi är tillbaka igen måndagen 10 december.

G: Aleksa Solevic, Köping Stars (2)
Köpings 25-årige stjärnguard imponerade stort när nykomlingen tog två mycket viktiga segrar under förra veckan. I segern mot Uppsala blev det bland annat 29 poäng, sju returer och åtta assists för Solevic som följde upp det med en fin “double-double” i helgen mot Umeå: 20 poäng och 14 assists.

 
G: Mikael Lindquist, Norrköping Dolphins (2)
Trots en urstark insats från Lindquist blev det förlust för hans Norrköping mot Jämtland – efter förlängning. 35-åringen sköt i hela 35 poäng (7/9 trepoängare) vilket är säsongens näst högsta poängnotering i hela SBL.

 
F: Christopher Dunston, Wetterbygden Stars (3)
Den 24-årige amerikanen inledde veckan med en “double-double” i derbyt mot Nässjö: 13 poäng och elva returer. Gjorde även en mycket bra match i lördags borta mot Södertälje med bland annat 19 poäng i protokollet.

 
F/C: RT Guinn, Jämtland Basket (2)
Mycket imponerande match av 37-årige Guinn i segern mot Norrköping i tisdags. Guinn missade inte ett enda skott! 5/5 på tvåor, 3/3 treor och 2/2 straffkast – totalt 21 poäng.

 
C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (3)
Kvar sedan förra veckan. 27-åringen fortsätter vara en av SBL:s klart främsta centrar. I förlängningsrysaren mot Wetterbygden satte Ruffin inte bara 25 poäng utan noterades även för åtta returer. Följde sedan upp det med 19 poäng (på 23 minuter) i storsegern mot Uppsala i fredags.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget