Fotograf:

Amerikansk energispelare till Umeå

DeAndre Mathieu är klar för spel med Umeå BSKT säsongen 2018-2019.
– Dre kommer bidra med intensitet och energi i försvar. Han kommer komplettera våra andra spelare på ett väldigt bra sätt, säger Umeås tränare Jesper Gustavsson.

DeAndre Mathieu spelade NCAA division 1 college-basket för Minnesota Gophers 2014-2015. Efter collegekarriären draftades han till NBA D-league och spelade sex matcher med Iowa Energy där han snittade nästan fem poäng och två assists per match. I februari 2016 valde DeAndre att satsade på en professionell karriär i Europa där han spelade med BC Valga i estniska ligan (KML) och lettiska ligan (LBL).
– Hela min karriär har jag fått kämpa och bevisa mig som spelare på grund av min längd. Jag vet att jag kan spela på den högsta nivån och det ska bli riktigt kul att spela med Umeå i Svenska Basketligan, säger Umeås nyförvärv DeAndre Mathieu.

— DeAndre är en spännande spelare som är 175 cm lång jätte på och utanför planen. Han kommer vara en förebild för många unga spelare i Umeå och Sverige, säger Umeås sportchef Luca Romano.

DeAndre kommer ansluta till laget under nästa vecka och han ser fram emot att lära känna sina nya lagkamrater.
— Jag har sett på filmer att Umeå vill spela ett snabbt spel med högt underhållningsvärde. Det passar mig perfekt! Jag älskar när mina stora lagkamrater under korgen dunkar bollen på ett direktpass.

SILLY SEASON 2018/19: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Umeå BSKT

Dela inlägget