Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Kroatisk forward till Borås

Den 205 centimeter långe forwarden Marin Mornar, 24, blir tionde spelare att skriva på för Borås Basket inför säsongen 2017-2018. Kroaten kommer närmast från Horsens IC i Danmark, men har även ett förflutet på Loyola Marymount University i Los Angeles.

– Marin Mornar är en spelare med bra basketkropp – väldigt atletisk och med mycket stor potential. Han kan spela på tre olika positioner, har dessutom ett bra skott och löper väldigt fint över golvet, säger Borås Baskets tränare Henrik Svensson.

Det är en spännande värvning som Borås Basket har gjort och huvudpersonen själv är minst lika upprymd över att ha skrivit på för ett svenskt lag.
– Jag har hört mycket bra om den svenska ligan – den ska vara snäppet bättre än den danska, där jag har spelat. Jag är väldigt sugen på att sätta igång, säger Marin Mornar.

Mornar är den tionde spelaren att signa för Borås inför 2017/2018 och han hade därmed chansen att kolla in majoriteten av sina kommande lagkamrater innan han skrev på.
– Jag såg att Nimrod Hilliard ska spela i laget. Alla i Horsens och Danmark pratar väldigt gott om honom. Sedan kikade jag lite på Brett Bispings highlights. Han känns väldigt solid och som en bra kille att ha i laget, tycker Mornar.

När Mornar får veta att Jyles Smith också ska spela i Borås Basket blir han både överraskad och glad.
– Oooooh! Ska Jyles också spela i Borås? Fantastiskt! Han var en av de bästa försvararna i Danmark förra året när han spelade för Hörsholm. Jag spelade mot honom. Jyles är riktigt tuff att möta, kommenterar Mornar.

Marin Mornar själv då? Vad anser han att han är bra på?
– Skjuta treor och dunka bollen. Det är vad jag är bäst på, offensivt. Defensivt är jag bra på att rotera över och på att blocka skott. Jag är rörlig och tillräckligt snabb för att kunna byta och spela mot tvåor och treor, säger Mornar.

Marin Mornar anländer till Borås i slutet av augusti och kommer att spela med nummer 42 på ryggen.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

SILLY SEASON 2017/18: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget