Fotograf: Joel Marklund / Bildbyrån

EXTRA: Rudy Mbemba klar för Umeå

Umeå BSKT kallade under söndagseftermiddagen till presskonferens. Där presenterade man tidigare landslagsmannen Rudy Mbemba som nyförvärv.

Han har kallats för Sveriges största baskettalang genom tiderna. Underbarnet Rudy Mbemba som säsongen 07-08 snittade 18.9 poäng per match i Solna Vikings och tog SM-guld samma säsong. Mbemba är en av svensk baskets mest omskrivna spelare någonsin. Guarden är en av de största talanger som Sverige producerat. Och det ledde till att han vara nära att draftas till NBA 2007 och 2008.

Han nådde inte till NBA – trots att det var nära. Men Mbemba har en gedigen meritlista trots det. Han har spelat för Guerino Vanoli i Italien, Frankfurt Skyliners i Tyskland, La Palma i Spanien och kommer senast från spel i marockanska A.S.S. Sale.

I Sverige har har representerat Solna Vikings, LF Basket, 08 Stockholm och Stockholm Eagles i Basketligan herr. Men nu har 29-åringen alltså skrivit på för Umeå BSKT för resten av säsongen.
– Vinster. Jag förväntar mig att vi ska börja vinna matcher. Det kanske tar en vecka att komma ihop som lag, två veckor eller en månad. Men jag tror att det här kommer bli bra. Jag är taggad att få spela i Basketligan igen, säger Mbemba.

Umeås plan är att Mbemba ska debutera i bortamatchen mot Malbas den 9 december.

Dela inlägget