Fotograf: Montage

Borås får behålla Brändmark

18-årige John Brändmark har uppvaktades hårt från flera klubbar i Basketligan. Men nu har den unge forwarden bestämt sig för att stanna i Borås Basket minst en säsong till.

– Borås är min hemstad, allt känns bra här och ett år till i klubben kommer att vara bra för min utveckling. Nu har vi en ny coach i Jonte Karlsson och även om Pat Ryan gjorde det riktigt bra under sju år, så kan det bli ett lyft med en ny röst och nya idéer, säger Brändmark och fortsätter:
– Jag har hela tiden vetat att vi kommer att ha ett rätt bra lag i Borås. Så att konkurrensen är hård, med många bra spelare på de flesta positionerna, är bara bra. Det gör att det blir bra träningar där jag kan utvecklas. Sedan får jag visa mitt bästa när jag får chansen att spela.

För Borås sportchef Jonas Larsson är det ett glädjande besked att 18-åringen fortsätter i Sjuhäradsklubben:
– Jag är väldigt glad över att vi får behålla John i Borås Basket. Han är en av Sveriges allra bästa unga spelare och han ger oss ökade möjligheter att vara flexibla med våra uppställningar. Nu börjar Jonte Karlsson verkligen få en talangfull och djup trupp att jobba med.

Headcoach Jonte Karlsson:
– John är ung och lovande på många sätt och jag känner honom ganska väl från våra yngre landslag. Han besitter kvaliteter för att bli en riktigt bra spelare framöver. Jag tror också att han har möjligheter att bli mer av en ”kombospelare” framöver.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget