Fotograf: Bildbyrån

Sundsvall testar amerikan

Den närmaste månaden testar Sundsvall Dragons amerikanen Ray Willis.
– Vi får se om han är den vi söker, säger tränaren Tommie Hansson.

Det har varit på gång ett tag, men nu är det officiellt att Sundsvall skriver tryout-kontrakt på en månad med 26-årige Ray Willis.
– Som jag har sagt tidigare är det en allroundspelare. En ”position-tre-kille”. Han påminner lite om vår lett Erneste Kalve, men är lite mindre och lite snabbare. På en månad kommer vi att få en bra bild av Willis och därefter vet vi om han är den vi söker. I så fall förlängs kontraktet, säger Tommie Hansson till Sundsvalls Tidning.

Willis spelade senast i Australiens sommarliga med Gladstone Port City Power, men han har även spelat i bland annat Israel och Finland.
– När han spelade i finska högsta ligan snittade han 16 poäng och sju returer. Det är riktigt bra siffror, säger Hansson.

Amerikanen ansluter till Sundsvall under helgens träningsläger i Estland. Tre matcher mot estniskt motstånd väntar för Dragons fredag-söndag: Auduentes, Rapla och Pernu. Med på resan till Tallinn finns samtliga spelare, utom lagkaptenen Hlynur Baeringsson, som spelar EM-slutspel med sitt Island. Frågetecken finns dock för William Gutenius medverkan. Gutenius åkte på en lättare hjärnskakning i träningsmatchen mot Jämtland.

LÄS MER: Håll koll på hur det går för Sundsvall Dragons i Estland!

Fakta / Ray Willis:
Ålder: Fyller 26 år på söndag.
Längd/vikt: 198 centimeter/74 kg.
Nationalitet: Amerikan.
Senaste klubb: Gladstone Port City Power (Australien).
Tidigare klubbar: Maccabi Beér Yáakov (Israel), Kauhajoen Karhu (Finland), Elitzur Yavne (Israel).

Dela inlägget