Finsk sisu till Umeå BSKT

Matias “Matu” Ojala, 26 år, från Espoo, Finland, ansluter till Umeå BSKT för en try-out period.

Den rutinerade finländske forwarden har spelat över 300 matcher i finska ligan sedan debuten 2008. Förra säsongen spelade Matias med Namika från Lahti. Där snittade han 6 poäng + 4 returer och 18 minuter på 44 matcher.
– Finska spelare har det där lilla extra, de tillför så mycket energi och ger verkligen allt när de spelar. Matias är en ödmjuk kille som har både stor kapacitet och professionalism. Hans styrka och det som gör honom unik är att har spelat på många positioner genom åren, vilket kommer att vara väldigt gynnsamt för oss kommande säsong, säger Michael Jalmby, ordförande i Umeå BSKT.

Matias har spelat med fem olika finska klubbar, en av dem är Kataja som Umeå-laget har mycket kontakt och utbyte med. Matias har även som junior spelat i det finska U20-landslag som hade stora framgångar internationellt.
– Jag ser fram emot utmaningen att spela i en annan liga, efter 7 säsonger i finska toppligan känner jag att det är dags för ny miljö. Jag har alltid velat spela i något annat land och Umeå känns som ett väldigt bra val. Föreningen verkar satsa på oss spelare även utanför basketen, min personliga utveckling för framtiden känns väldigt prioritera, det är något som verkligen tilltalade mig efter våra samtal. Jag ska se till att tillföra finsk sisu till varje träning och framförallt matcherna för att lyfta laget, säger Matias Ojala.

Dela inlägget