Gör din röst hörd - dags för SBL Awards!
Publicerad: 2023-03-11
SBL Awards
Grundserien är snart färdigspelad och ett spännande slutspel står runt hörnet. Det har med andra ord blivit hög tid för SBL Awards 2023!

Utmärkelserna för SBL Herr administreras och delas ut av Svenska Basketbollförbundet varje år. Från att ha delats ut av en jury övergick processen år 2016 till en omröstning bland media, lagkaptener och coacher.

Sedan säsongen 2020/21 kan även supportrar vara med och påverka var priserna hamnar. Röstningen startar måndagen 13 mars och avslutas måndagen 20 mars.

– Det blir en bra temperaturhöjare inför slutspelet och det blir även spännande att se om fansen tycker likadant som aktiva och media, eller om det skiljer sig åt där, säger Mattias Wackenhag, kommunikationsansvarig på SBL Herr.

Fansens röst utgör 25% av det totala röstantalet där övriga 75% ligger hos mediarepresentanter, coacher och lagkaptener.

Utmärkelserna kommer att delas ut under slutspelets gång med start måndag 27 mars. Mer information om vilka utmärkelser som offentliggörs när, kommer delges inom kort.

RÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD (230320)!

Redaktionen