Fotograf: José Pina

Här är Borås nya kreatör

Borås Basket har hittat en ny kreatör. Det är den 27-årige forwarden Derreck Brooks som ansluter efter flera säsonger i portugisiska Liga Profissional.

Förra säsongen snittade 198 centimeter långe Brooks 14,5 poäng, 6,9 returer och 2,8 assist.
– Derrecks största styrka är att han är en spelare som har potential att spela på fyra positioner och som visat i sin karriär att han är en kreativ poänggörare med goda tendenser i försvarsspelet. Sedan har han en hög ambitionsnivå och har visat en stor vilja att vara en del av vårt lagbygge, säger Borås tränare Henrik Svensson.

Det noggranna scoutingarbetet har kompletterats med personliga referenser.
– Derreck har tidigare spelat med personer som jag har en bra kontakt med, och de har bekräftat den bild som jag och Henke (Carlsson, assisterande coach reds anm.) skaffat oss genom vår scouting, fortsätter Henrik Svensson.

Brooks spelstil skiljer sig något från de importspelare som fanns i truppen förra säsongen, men ändå är tankebanorna mycket detsamma.
– Det är lite nytt så klart. Förra året var ett väldigt speciellt år där vi hamnade lite ”snett” på grund av oförutsedda skador i truppen. Men som alltid är vi intresserade av kreativa spelare som passar in i vår grundtanke med snabb anfallsbasket. Som jag nämnde tidigare kan Derreck fylla flera olika roller. Lite som Zac Cuthbertson gjorde när han spelade hos oss, säger Henrik Svensson.

Glädjande är att första spetsspelaren från andra sidan atlanten är klar, men arbetet fortsätter.
– Vi fortsätter vårt arbete med att hitta fler kreativa spelare som fungerar bra i laget och som kan vinna matcher åt oss, avslutar Henrik Svensson.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Borås Basket

Dela inlägget