Fotograf: Andrés Alfvin / @RealAMJ

Han är mästarnas första amerikan

Från University of Missouri hämtar Norrköping Dolphins den 208 centimeter långe Mitchell Smith.
– Han passar bra in i sättet vi vill spela på, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Norrköping Dolphins första amerikan säsongen 2021/22 heter Mitchell Smith, är 23 år och kommer från fem år på University of Missouri.
– Mitchell har fina egenskaper i bland annat försvar. Han är mycket rörlig och har ett fint skott som vi vill använda så mycket som möjligt. Han är också mycket bra på att springa golvet för att vara så lång och passar bra in i sättet vi vill spela på, säger Mikko Riipinen.

Mitchell Smith kommer vara en viktig del både offensivt och defensivt och ger den nuvarande Dolphinstruppen en del längd. Dessutom kan han användas både på position fyra och fem.
– Självklart behöver vi ha lite tålamod med en så ung spelare som kommer direkt från college, men Mitchell har spelat på en väldigt bra skola och mött talangfulla spelare under hela hans tid på college, säger Riipinen.

En av de viktigare egenskaperna hittas utanför planen, där amerikanen fått väldigt bra referenser.
– Han är en bra och mycket omtyckt person som ger mycket energi, vilket är viktigt för oss. Med våra förutsättningar som klubb så vill vi hjälpa Mitchell utvecklas så mycket som möjligt och samtidigt dra nytta av hans egenskaper som spelare och person, säger Mikko Riipinen.

Nu är sex spelare signade. Vad letar ni efter kommande tid?
– Vi har fyra guards och två stora spelare så givetvis behöver vi få in fler spelare på de stora positionerna. Vi letar nu en eller två spetsspelare där en spelar på position två och tre och den andra är en stor spelare. Sen letar vi även en som kan spela på position tre och fyra, men om det blir en svensk eller import får vi se. Dessutom kommer två från vårt eget ungdomsled att flyttas upp.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget