Fotograf: Maxim Thoré / Bildbyrån

Mästarna värvar från Fryshuset

Under söndagen meddelade Norrköping Dolphins att Felix Terins förlänger kontraktet. Idag blev det klart att fler tunga SBL-namn landar i mästarklubben. Näst på tur är Elias Desport.

Norrköping fortsätter presentera spelare för den kommande säsongen. Efter att 23-årige Felix Terins i helgen skrivit på ett nytt kontrakt, så står det nu också klart att 204 centimeter Elias Desport väljer Norrköping nästa säsong och blir ett intressant namn i den trupp som ska rida vidare på den minst sagt succémässiga säsongen 2020/21.
– Vi är glada att Elias valt att komma till oss. Han är en bra spelare och person, och är en spelare som definitivt kommer hjälpa oss på flera sätt. Han kommer rotera på dom stora positionerna tillsammans med två importer, säger Norrköpings tränare Mikko Riipinen.

Även om Fryshuset Basket, rent resultatmässigt, hade det tufft förra säsongen imponerade Elias Desport med snittet 10,6 poäng och sju returer per match. Karriären har tagit 28-åringen från moderklubben Täby Basket, via KFUM Blackeberg, vidare till Saint Peter´s University (college, USA), innan han återvände till Sverige och AIK Basket.
– Elias är mycket rörlig för sin storlek och kan spela försvar ute på golvet och nära korgen. Han passar bra in i vår spelstil med att han är osjälvisk och förmågan att spela över ringen. Jag hoppas och tror att vi också kan hjälpa Elias att ta ytterligare steg i sin egen utveckling, säger Mikko Riipinen.

Nyförvärvet får också snart sällskap av fler nyförvärv.
– Vi är nära med flera och kommer presentera några inom de närmsta dagarna, avslutar Mikko Riipinen.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag!

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget