Fotograf: Peter Holgersson / Bildbyrån

Luleåfostrade stjärnskottet förlänger med BC Luleå

En viktig byggsten är på plats inför säsongen 2021/2022. Luleåsonen Jonatan Arvidsson har förlängt kontraktet med BC Luleå.
– Jag förväntar mig väldigt mycket av mig själv nu, säger Arvidsson.

Den gångna säsongen blev en individuell succé för Jonatan Arvidsson. Den 23-årige guarden växte mycket under året och kom tvåa i omröstningen för utmärkelsen ”Årets Stjärnskott” i SBL Herr.
– Jag tycker att jag blev bättre och bättre ju längre säsongen gick. Man har utvecklats mycket under det här året också. Förhoppningsvis får jag en ännu större förtroende till hösten, säger Arvidsson.

Arvidsson snittade 8.6 poäng och 2.5 returer på 16:55 minuter per match under säsongen 2021/2022. Nu står det klart att den BK Vråken-fostrade guarden har skrivit på för sin tredje säsong med BC Luleå. Och till hösten förväntar sig Jonatan Arvidsson att ta ännu större ansvar ute på planen.
– Jag förväntar mig väldigt mycket av mig själv nu. Det var en breakout-säsong för mig och då kommer det högre krav. Det är det jag gillar också – att ha lite press på sig och förväntningar att man ska prestera. Helst vill jag vara en av spelarna som måste prestera för att laget ska vara framgångsrikt, säger han.

Hur mycket saknar du att spela inför publik?
– Jag längtar otroligt mycket efter publiken. Tack vare dem är det här i Luleå som man vill spela. Här vet man att klubben är den bäst organiserade i Sverige och att vi också har Sveriges bästa basketpublik.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson ser 23-åringen som en bärande spelare i den kommande säsongens lagbygge.
– I vårt lagbygge så är Jonatan Arvidsson en viktig byggsten. Han har tagit stora steg under sina år på college och visade i fjol att han tar plats ute på golvet. Det är en egen produkt från Luleå som har hjärta för vår klubb och tränar hårt, säger Mosesson och fortsätter:
– Vi tror att det här är början på något stort i Jonatan Arvidssons karriär. Var han hamnar i framtiden är svårt att säga. Men förhoppningsvis spelar han i Luleå ända tills att han får ett större uppdrag någonstans.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget