Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Johansson fortsätter i Jämtland

Nu är det klart att Adam Johansson förlänger med Jämtland Basket. Den 21-årige pointguarden gör därmed sin femte säsong för sin moderklubb.

Johansson hade något av sitt genombrott under förra säsongen när han fick förtroendet som starter under november i samband med att Jämtland hade skadeproblem och gjorde en del förändringar i truppen. Han snittade då 14 poäng, 2,3 returer och 3,3 assists med 26 minuters speltid och höll ställningarna fint på bakplanen. Synar man Johanssons statistik ytterligare, så ser man bland annat att han snittade hela elva poäng då han matchades över 19 minuter.

Annars var rollen som backup pointguard vikt för den unge Östersundskillen som trots sin ålder ofta hörs och gärna tar en ledarroll i laget.
– Det handlar nog mest om att man som pointguard ofta leder anfallet och behöver kommunicera med medspelarna och coachen – och då spelar inte ålder eller erfarenhet så stor roll det hänger ihop mer med uppgiften. Jag ser fram emot säsongen och ska försöka upprepa förra sommaren för att komma in till augusti med lite mer explosivitet i kroppen, säger Adam Johansson.

Rollen som inhoppande spelmotor kan annars vara en knepig uppgift och en ganska utsatt position i ett basketlag. Adam klarade av uppgiften fint under fjolårssäsongen och är fortsatt under stark utveckling. Här går att läsa en längre intervju på sblherr.se hur Adam ser på rollen som vikarierande spelfördelare.
– Jag tycker Adam tog stora steg i rätt riktning under fjolåret och vi ser fortsatt stor utvecklingspotential. Han är mottaglig för coachning och ganska hårdhudad så vi är ganska raka i kommunikationen mellan varandra. Han vet om att han har en uppsida vad gäller snabbhet och kvickhet och det jobbar vi tillsammans med Thomas (Näsholm, Fystränare) för att förbättra, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget