Fotograf: Montage

Han blir ny tränare för Fryshuset

Nu är det klart vem som blir ny tränare för Fryshuset Basket – 59-årige Åke Bärlin.
– Jag ser en otrolig potential i huset och verksamheten, säger Bärlin.

Med en meritlista som innefattar coachuppdrag för ungdomslandslag och seniorlag på allra högsta nivå är Åke Bärlin väl införstådd med vad som krävs för att utveckla unga spelare och hävda sig i Sveriges högsta basketliga – SBL. En kombination som kanske är mer påtaglig i Fryshuset än någon annan klubb. Vilket är något han lyfter fram som en av de möjligheter man har som coach i Fryshuset.
– Man gör en långsiktig satsning med unga talanger. Nämnas bör att man uppmuntrar spelare att ta nästa steg och blir stolta för att någon kan få en bättre situation i en annan klubb.

Bärlin har tidigare coachat på Fryshuset, och har även varit tränare på Fryshusets Basketgymnasium. All denna erfarenhet har gett honom en god förståelse för vad det innebär att representera Fryshuset, på och utanför plan. Något som speglas i hans förväntningar och målsättningar för kommande säsong.
– Jag förväntar mig att vi som lag ska kunna leva upp till Fryshusets ideal på alla plan. Det kommer att utveckla alla spelare och oss som lag, säger Bärlin.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Dela inlägget