Fotograf: Montage

Final 4:7: Norrköping vs Södertälje

Norrköping Dolphins kan vid seger mot Södertälje BBK i eftermiddag bli svenska mästare säsongen 2020/21. Matchen ser du på SVT2 – uppkast klockan 15.55!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 Final 4:7
📆 Lördag 29 maj, kl 15.55
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SVT2 & SVT Play (sändningen startar kl 15.50)
💻 Livestatistik

Ladda upp inför matchen med senaste episoden utav SBL Podden. SBL Podden går att hitta på Spotify och där poddar finns. 🎙️

Norrköping genomförde den tredje finalmatchen i torsdags på ett alldeles utmärkt sätt då man fullständigt spelade ut Södertälje BBK, som inte alls kunde matcha Norrköpings energi med massor av spring i benen och ett fantastiskt skytte.

Då det inte finns någon tid för träning eller taktiska förändringar kommer Norrköping att spela efter coach Mikko Riipinens noter som tidigare under slutspelet varit så framgångsrika. Alla spelare känns fräscha och som enhet agerar laget med hög mental status, vilket gör det extra svårt för motståndarna så Norrköping är redo för den fjärde och kanske avgörande matchen om SM-guldet.

Mikko Riipinen. Vad blir din viktigaste uppgift inför den här fjärde finalmatchen?
– Flera saker blir viktigt. Vi måste fokusera på göra en så bra match som möjligt. Vi måste hålla en hög nivå på flera saker matchen igenom. Försvaret blir viktigt och vi måste tillsammans jobba hårt på returerna. Vi behöver också ha ett konstant högt tempo under hela matchen och spela oss till så många bra skott som möjligt, gärna tidigt på skottklockan.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

SM-finalserien mellan Södertälje och Norrköping fortsätter i samma höga tempo och redan i dag lördag spelas den fjärde matchen i Stadium Arena. Med tre raka segrar i följd har Norrköping ett gynnsamt utgångsläge och möjlighet att stänga serien, men å andra sidan har Södertälje ryggen mot väggen och absolut inget att spara på.
– Det är do or die now, vi måste gå all in nu, så är det, det är bara att köra i morgon (läs lördag) och strunta i om vi är trötta, det finns inget annat nu för oss. Vi träffades i dag och grabbarna säger att de har ingen lust att gå på semester och de vet vad det handlar om, det vet vi alla, det är inget man får en chock över, det är så här det är. Det jag hoppas och tror är att vi hittar den här rätta energin i morgon, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs på fredagseftermiddagen.

Finalserien har uppenbarligen inte utvecklat sig på det sätt som Södertälje hade önskat. Spelarnas vilja, rutin och kompetens bidrog till den välförtjänta grundserievinsten, men mot ett lag av Norrköpings kaliber och med ett tätt slutspelsschema måste alla de komponenterna samverka hela tiden. Kapaciteten finns där och nyckeln är att hitta energi nog att komma upp till den nivån och behålla den i 40 minuter. Faktum är att SBBK bokstavligen har allt att vinna.
– Det är bara att lämna allting och det kommer komma ner till att vi får en bra start. Det är viktigt att få en bra start, det är viktigt att vi har en hel första quarter och sen jobba quarter för quarter, possession för possession. Vi måste ta en possession i taget och sen en quarter, början på quartern och bygga efter det hela tiden och aldrig ge upp, det finns inget annat, fortsätter Degernäs.

Positivt i en annars tuff situation är att Viktor Gaddefors under fredagens utnämndes till ”Årets Forward” i SBL – ett välförtjänt pris som också laget delar med honom enligt Degernäs:
– Kul med Viktor, Årets Forward, jag är glad och stolt över Viktor men jag är också glad och stolt över alla grabbar, för de har en del i det också, i det där priset. Jag hoppas att det kan ge oss lite extra energi i matchen i morgon.

Det har talats mycket om Södertäljes korta rotation som säkerligen spelar in när prestationsnivån måste ligga nära max i matcher som spelas i stort sett varannan dag. Men ingen, varken spelare eller coacher, kommer någonsin med bortförklaringar. Allt som händer beror på dom själva, däribland både vinst och förlust enligt Degernäs:
– Det är det vi hoppas och tror, att vi kan visa att vi kan spela bra basket. Och det är det som också måste driva oss i morgon, att vi visar allihopa, visar oss själva att vi kan spela bra basket. Norrköping är ett bra lag, vi har pratat om det länge, men tänk inte på Norrköping, det är oss själva vi måste tänka på.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping kommer till spel med samma lag som senast. Notera att Tyler Flack inte spelar mer den här säsongen.

Södertälje väntas ställa upp med ordinarie lag.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget