Fotograf: Montage

Final 3:7: Norrköping vs Södertälje

Det har blivit dags för den tredje ronden i SM-finalen mellan Norrköping Dolphins-Södertälje BBK. Matchen ser du bäst på SVT24 eller SVT Play – uppkast klockan 20.04!

🏀 NORRKÖPING DOLPHINS 🆚 SÖDERTÄLJE BBK
🏆 Final 3:7
📆 Torsdag 27 maj, kl 20.04
🏠 Stadium Arena, Norrköping
📺 SVT24 & SVT Play (sändningen startar kl 20.00)
💻 Livestatistik

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Norrköping fortsatte på den inslagna linjen även i den andra finalmatchen i måndags och vann med 11-0 i “fastbreak points” och bänken gjorde 16-4. Norrköpings försvarsarbete gav Södertälje stora bekymmer och man kan inte undgå att imponeras av Adam Ramstedts sex blockar.

Norrköping spelade för otursförföljde Tyler Flack som från sidan fick se, bland andra, Hampus Åhlin ikläda sig hans roll, och på det sättet han gjorde det, med fantastisk energi och vinnarinstinkt. Norrköping imponerade med ett stort lugn och beslutsamhet trots att Södertälje var heta i tredje perioden, då man metodiskt arbetade sig tillbaka för att sedan kunna vinna matchen med 75-65.

Spelare och coacher var givetvis glada över vinsten men på ett synnerligen sansat sätt då man vet att ingenting är vunnet ännu och man vill nu fortsätta på samma sätt och visa samma sköna inställning i kväll.

Mikko Riipinen, tränare i Norrköping. Vad får du för känslor när du ser hur ditt unga lag hanterar de här viktiga matcherna?
– Jag tycker att spelarna håller ihop bra och jobbar hårt under hela matchen. Flera spelare visar fint ledarskap och alla tävlar hela tiden vilket hjälper oss väldigt mycket. Alla spelarna köper in på hur vi vill spela och bidrar med massor av energi.

Vad behöver ni göra bättre i final tre för att du ska bli ännu lite mera nöjd?
– Det finns flera delar vi behöver förbättra, men också några delar som vi måste fortsätta göra bra men under längre perioder. Det viktigaste när det kommer till förbättring är att klara av att hålla en hög nivå under hela matchen i försvarsspelet, returtagningen och att hålla tempot högt. Vi vill gärna komma till ännu fler bra skott tidigt på skottklockan.

Text: Benny Lindblom (Norrköping Dolphins)

LÄS MER: Allt om alla slutspelsmatcher hittar du här!

Två matcher har spelats i SM-finalserien mellan Södertälje och Norrköping, och med två bortavinster i bagaget har Norrköping skaffat sig ett bra utgångsläge inför de kommande två hemmamatcherna. För Södertälje finns inget annat än att vinna för att ta serien tillbaka till Södertälje. Den första matchen spelas i Stadium Arena under torsdagen, med start klockan 20.04.
– Det är bara att ställa om, vi måste se till att sno två matcher där för att få tillbaka hemmaplansfördelen och jag tror alla är inställda på det. Och det är småsaker som avgör, så vi måste kolla på videon och korrigera vissa saker, helt klart, sa Södertäljes Anton Gaddefors efter förlusten i måndags.

Han pratar om vikten av att vårda bollen, att forma matchbilden utifrån lagets bästa förutsättningar och inte låta motståndarna känna sig bekväma på planen:
– Jag tycker de gör det bra och största grejen: vi spelar ju basket lite olika och de första två matcherna tycker jag att vi har låtit dem spela sin basket. Så om vi spelar som de vill, då har de lite fördel, eller ganska stor fördel. Men får vi ner dem att spela på vårt sätt, då har vi fördel. Så det är det det handlar om: tempot på matchen och våra beslut.

Södertälje har naturligtvis ett tufft utgångsläge nu, och är i stort behov av att vinna i kväll för att undvika ett vinna eller försvinna-läge inför den andra bortamatchen på lördag. Men än så länge är SM-finalen inte avgjord och den som har följt SBL under säsongen vet vilka vinnarskallar som finns i Södertälje.
– Okej, vi är 0-2, men det är en lång serie. Vi måste vila kroppar och förbereda oss, sen måste vi gå in och fajtas igen. Och vi måste fortsätta fajtas som ett lag. Om vi gör det så tycker jag om våra chanser, jag kommer inte kasta in nån handduk tills den sista droppen. Bara ta med de positiva sakerna, åka ner dit och ge dom en fajt där nere, säger Södertäljes tränare Ludwig Degernäs och fortsätter:
– Ge oss nån dags vila och vi ska fortsätta hoppa på dom, det är vårat jobb alltså och som sagt, vi kommer inte ge upp. Så att försöka skaka av sig det här, ta med det positiva och köra 110 på torsdag, det är bara att fortsätta kämpa. Och supporten vi får från Södertälje-folket är helt underbart, fortsätt att ge den supporten och vi kommer fortsätta fajtas.

Text: Lina Agnemar (Södertälje BBK)

SÅ ÄR LÄGET I LAGEN: 🤔
Norrköping kommer till spel med samma lag som senast. Notera att Tyler Flack inte spelar mer den här säsongen.

Södertälje väntas ställa upp med ordinarie manskap.

LÄS MER HÄR: 🔗
Norrköpings hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget