Fotograf: Mathias Bergeld / Bildbyrån

Öqvist klar för åttonde säsongen med BC Luleå

Peter Öqvist får fortsatt förtroende som huvudtränare för BC Luleå. Öqvist är klar för sin åttonde raka säsong i klubben.

Under måndagen blev det klart att Håkan Larsson fortsätter i rollen som assisterande tränare. I går kom BC Luleå även överens med Peter Öqvist, 45, om att han ska fortsätta som huvudtränare.
– Kul att få möjlighet att fortsätta i föreningen. Det känns som att man längtar efter att förhoppningsvis få spela inför publik nästa år, säger Öqvist.

Det här blir alltså Öqvists åttonde raka säsong som huvudansvarig i BC Luleå. Han har vunnit SM-guld med klubben 2017 och även ett svenskt cupguld förra året. Under säsongen som gick gladdes han framför allt åt utvecklingen hos lagets svenska spelare.
– Det var jättekul att se utvecklingen på framför allt den svenska stommen under säsongen som gick. Det ska bli spännande att följa deras resa även till hösten, säger Öqvist.

Åttonde säsongen. Det känns som ett kvitto på att du trivs bra här.
– Jag trivs jättebra i föreningen, med spelarna och känner mig sugen på att fortsätta.

BC Luleås resa tog som bekant slut i kvartsfinal för ungefär en månad sedan. Öqvist tillsammans med klubbledningen har analyserat vad som gick bra och vilka ändringar som behöver göras till den kommande säsongen.
– Det är klart att vi har gjort. Vi hade faktiskt ett ganska bra år offensivt men defensivt var vi svaga. Vi var också svaga i returtagningen. Sammanfattar du det där så är lärdomen från i fjol att vi behöver mer “size” sett över hela truppen. Vi kommer att behöva plussa på i storlek och atletism till nästa år”.

BC Luleås klubbdirektör Lars Mosesson lyfter fram vikten av att fortsätta jobba kontinuerligt med två Luleåfostrade tränare:
– Det känns fantastiskt bra att jobba vidare med både Peter Öqvist och Håkan Larsson. Båda två är Luleåkillar som brinner för basketen i länet och det här ger oss kontinuitet i verksamheten. Peter är en ambitiös och professionell tränare som alltid ger 100 procent varenda säsong.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Max Wiik (BC Luleå)

Dela inlägget