Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 21

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

OBS: Nästa “Veckans SBL-lag” publiceras när finalserien är färdigspelad.

G: Sheriff Drammeh, Nässjö Basket (2)
Kvar sedan förra veckan. 24-årige Drammeh lyfte verkligen sitt spel under slutspelet, och i semifinalen mot Norrköping var han fenomenal i vissa matcher. I den sjätte matchen som också visade sig bli den sista för Nässjö, satte 24-åringen hela sju (!) trepoängare och stod för säsongsbästa: 25 poäng.

G: Felix Terins, Norrköping Dolphins (4)
23-årige Terins kommer från en mycket fin vecka där han först satte 21 poäng i den sjätte semifinalen mot Nässjö i tisdags, och sedan var en stor faktor till att Norrköping kunde ta kommandot i finalen mot Södertälje i helgen: 15 poäng och nio assists.

F: Terry Larrier, Norrköping Dolphins (7)
Det är väldigt sällan som 25-årige Larrier gör en “dålig” match, och den gångna veckan är så klart inget undantag. Larrier inledde med 20 poäng i segern mot Nässjö, för att i helgen leverera bland annat 22 poäng och sju returer mot Södertälje.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (9)
Kvar sedan förra veckan. Ska det bli något SM-guld för Södertälje måste nog 28-årige Viktor Gaddefors spela på sin högsta nivå. Inledde finalserien mot Norrköping i lördags mycket starkt med 22 poäng och elva returer, även om han liksom hela Södertälje mattades rejält i den andra halvleken.

C: Dartaye Ruffin, Nässjö Basket (5)
30-årige Ruffin visade stor potential och klass i slutspelet där han många gånger bar sitt Nässjö, trots stentuff bevakning. I säsongens sista match där Nässjö föll mot Norrköping, så satte 30-åringen 17 poäng och slet ner åtta returer.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget