Fotograf: Johan Axelsson / Bildbyrån

Två hörnstenar fortsätter i Jämtland

Dagarna efter det tunga uttåget från SM-slutspelet har ändå Jämtland Basket några glädjande nyheter. När arbetet med nästa säsongs lagbygge börjar har klubben två hörnstenar klara då Pierre Hampton och RT Guinn är under kontrakt.

Pierre Hampton har imponerat väldiga under säsongen och inte minst under slutspelet. Med sin uppoffrande spelstil och med sitt självförtroende har han snabbt blivit en av Jämtlands nyckelspelare och ledare i laget. Jämtlandsfansen har hemma i TV-sofforna tagit Hampton till sitt hjärta och får nu längta till höstens ligastart för att kunna se honom och Jämtland live i Sporthallen.

Den 30-årige forwarden snittade elva poäng och fem returer på 26 minuters speltid med ett fantastiskt skytte (60% 2PG, 47% 3PG och över 80% på straffkasten). Med tanke på att förra säsongen spolierades nästan helt på grund av sjukdom är Hamptons första år i Jämtland mycket imponerande.
– Pierre har varit stabil under hela säsong och vi är förstås mycket nöjda över att vi har honom med i bygget inför nästa säsong. Med en full försäsong och sommarträning kommer han att vara än mer förbered inför hösten också, säger Jämtlands tränare Adnan Chuk.

Även lagkaptenen och evigt unge RT Guinn har minst en säsong till i Jämtlandströjan och precis som Pierre Hampton har RT varit lagets vägvisare under våren och under SM-slutspelet. Hans insatser i de viktiga matcherna och i de avgörande lägena har varit ovärderlig för det ganska unga Östersundslaget och RT:s roll i klubben och laget går inte att undervärdera.
– RT:s påverkan på gruppen och erfarenhet är en unik tillgång inte minst utan för planen och i omklädningsrummet. Han är ett bollplank till coachstaben och vi ser fram emot att jobba vidare tillsammans, säger Adnan Chuk.

Vi ska förstås också lägga till att även head coach Adnan Chuk är klar för säsongen 2021/22 och förhoppningen är att övriga coachstaben med Doremus Bennerman och Markos Kiriakidis kan jobba vidare.
– Vi är väldigt nöjda med ledarskapet kring laget och hur vårt program utvecklas. Klubbens ambition är vi kan fortsätta bygga vidare och att vi kan hålla staben intakt, säger Jämtlands klubbdirektör Pecka Johansson.

SILLY SEASON 2021/22: Så är läget i ditt lag – just nu!

Text: Jämtland Basket

Dela inlägget