Fotograf: Martin Jonsson Tibblin

Rysare när Södertälje gick till final

Det blir Södertälje BBK som gör Norrköping Dolphins sällskap i SM-finalen. Södertälje vann kvällens sjunde semifinal mot Jämtland Basket med 82-73 och matchserien med 4-3.

Efter en härlig kamp över sju matcher där det varit stenhårt från första till sista sekund, så är Södertälje framme vid en ny final i SBL. Hela semifinalserien har onekligen varit en holmgång där pendeln svängt efter var matchen har spelats. Lite anmärkningsvärt i dessa tider utan publik, så var det som så många gånger förut – hemmaplan som till slut ändå fällde avgörandet och tog Södertälje vidare.

I onsdagens sjunde match bjöds det som sig bör när allt ska avgöras – på en rejäl rysare. Södertälje startade matchen bäst och hade också välförtjänt ledningen med 25-21 efter den första perioden. Jämtland kom ikapp och förbi, och såg ut att ha kopplat greppet om en finalbiljett när man gick ifrån till 57-51 i slutet på period tre.

När hemmalagets stora stjärnspelare Viktor Gaddefors sedan tidigt i fjärde blev utfoulad såg det jobbigt ut för Södertälje, men då steppade bland annat Samuel Berkelund upp och gjorde en fenomenal insats som kröntes med 18 poäng. När slutsignalen ljöd lyste 82-73 på resultattavlan och Södertälje klart för SM-final mot Norrköping Dolphins.

Första finalen spelas i Täljehallen på lördag 22 maj klockan 15.55 och sänds på SVT2.

MATCHFAKTA: SEMIFINAL 7:7
Södertälje–Jämtland 82–73

(25–21, 13–20, 14–16, 30–16)
Poäng, Södertälje: Samuel Berkelund 18, Trevin Parks 15, Dino Pita 14, Viktor Gaddefors 13, Lazar Radosavljevic 11, Martin Pahlmblad 7, Anton Gaddefors 4.
Jämtland: Anes Zekovic 21, Tavrion Dawson 11, Cyril Langevine 10, Pierre Hampton 9, Zach Lewis 8, RT Guinn 8, Aleksa Solevic 4, Daniel Johansson 2.
Publik: 8.

(Södertälje vidare med 4-3 i matcher)

Dela inlägget