Fotograf: Montage

Veckans SBL-lag 2020/21: Vecka 20

Varje måndag utser vi veckans lag i SBL Herr. Se vilka spelare som stod för förra veckans främsta prestationer!

Det vi bedömer är spelarnas insatser under den föregående veckan fram till och med dagen för utmärkelsen. Laget kommer alltid att bestå av två guards, två forwards och en center. Varsågoda, här kommer “Veckans lag”.

G: Sheriff Drammeh, Nässjö Basket (1)
24-årige Drammeh har verkligen lyft sitt spel den senaste tiden och när Nässjö segrade i match tre och fyra mot Norrköping, så var det till stor del 24-åringen som låg bakom med flera tunga och viktiga skott. Hans 22 poäng i onsdagens match är också säsongsbästa.

G: Kamau Stokes, Norrköping Dolphins (3)
Kvar sedan förra veckan. 25-årige Stokes blandar och ger en hel del, men när det verkligen krävdes i den femte semifinalen mot Nässjö i söndags så klev Stokes fram och visade vägen för sitt Norrköping. Till slut blev det 22 poäng från 25-åringen som dessutom hade sex assists i protokollet.

F: Tavrion Dawson, Jämtland Basket (4)
24-årige Dawson är jämnheten själv i Jämtland. Han gör väldigt sällan en “dålig” match och den senaste veckans semifinaler är inga undantag. Trots att varken Dawson eller Jämtland behövde förta sig i semifinal tre och fyra levererade 24-åringen: 13 poäng, 18 poäng och senast i helgen blev det en ny stark insats med bland annat 20 poäng.

F: Viktor Gaddefors, Södertälje BBK (8)
28-årige Gaddefors gav svar på tal efter några “svaga” (?) insatser i de två semifinaler som spelades i Östersund. I lördags var, en av de hetaste kandidaterna till titeln som årets MVP, tillbaka i gott slaget och förutom 27 poäng framåt blev det även bland annat åtta returer och fem steals från 28-åringen.

C: Cyril Langevine, Jämtland Basket (10)
Vad ska man säga om den match som Langevine gjorde i torsdags? 22-åringen stod i vägen för det mesta som Södertälje försökte sig på och på blott 26 spelade minuter leverade han bland annat: 17 poäng, 21 returer och sex (!) blockade skott – imponerande.

Siffran inom parentes anger hur många gånger som spelaren funnits med i Veckans lag.

Dela inlägget